X

Blessureleed voor Trey Canard

Het zit Trey Canard niet mee dit seizoen. In april brak de American Honda Racing-rijder al z’n bovenbeen tijdens een pre-seizoenstest voor de Nationals. Meer dan drie maanden bleef Canard weg van de crosscircuits tot hij vorige zaterdag zijn comeback maakte in Washougal.

Met een derde plaats achter Villopoto en Dungey liet Canard zien dat hij er meteen terug stond. In de openingsfase van de tweede manche liep het echter mis voor Canard. Na het scrubben van een springberg raakte zijn voorwiel verkeerd de grond. De American Honda CRF450R wierp z’n berijder af en Canard bleef roerloos op de grond liggen. Omdat Canard op een rijlijn lag, besliste de wedstrijdleiding zelfs om de wedstrijd te staken.
Het verdict van de crash was hard: Canard had het been dat hij in april brak opnieuw gebroken. Gelukkig zou  de metalen pen in dat pen ongehavend gebleven zijn. De American Honda Racing-rijder komt dit jaar niet meer in actie. Canard brak voor het eerst zijn bovenbeen tijdens de Washougal National van 2008.

Foto: American Honda