X

GP Letland: Reacties MX2 podium

MX2 GP Winnaar Ken Roczen (DUI, Red Bull- KTM)
“In de eerste race lag de baan er heel verraderlijk bij met veel harde putten. Mijn handen kregen het zwaar te verduren. Nadat ik de holeshot had, heb ik enkele ronden zwaar doorgetrokken en zo kon ik de race controleren. De omstandigheden waren nog zwaarder in de tweede race, op sommige plaatsen lag het circuit er zelfs gevaarlijk bij. Ik heb een verstandige race gereden en maakte geen grote fouten. Omdat ik me niet wilde overhaasten, liet ik Herlings even voorbij gaan. Daarna pakte ik hem terug. Zo’n overwinning is natuurlijk goed voor het vertrouwen, nu ga ik het even rustig aan doen tot Lommel.”

Tweede in MX2, Jeffrey Herlings (NED, Red Bull- KTM)
“Bij de start in de eerste manche kwam ik in de sandwich te zitten tussen Tommy Searle en andere rijder en ik viel. Daarna heb ik echt alles gegeven om terug te komen! Ik denk dat ik de snelste rijder op de baan was. Alleen was het jammer dat ik Searle niet meer kon inhalen. In de tweede manche had ik een goede start, ik zat derde en kon dan naar Ken (Roczen). Ik kon hem vlot voorbij gaan, maar ik maakte zelf een foutje waar ik een beetje van schrok. Daarna liet ik Ken langs, ik bleef bij hem om op het einde toe te slaan. Ik zorgde ervoor dat ik maximum op twee, drie seconden te zitten om niet gehinderd te worden door het stof en de stenen achter hem. Jammer genoeg viel dat plan in het water toen ik een zware crash maakte. Het positieve is dat ik geen punten verloor tegenover Searle, al was ik ook wel tevreden met mijn snelheid vandaag. De volgende GP in Lommel is ook een beetje een thuisrace en daar kijk ik zeker naar uit.”

Derde in MX2, Tommy Searle (GBR, Monster Energy-Pro Circuit-CLS Kawasaki)
“Ik was echt tevreden met de tweede plaats in de eerste reeks want ik moest er hard voor vechten na een mindere start. Doordat duel met Tonus verloor ik veel tijd. Mijn ritme in de tweede manche was niet goed genoeg, ik had ook weinig energie om meer te doen dan mijn derde plaats behouden. Het is geen excuus, maar het circuit was er wel heel ‘tricky’ komen bij te liggen en ondertussen had ik ook al een grote blaren op mijn linkerhand. Al bij al ben ik tevreden met mijn resultaten hier. Ik voel me sterk en ik weet dat één van de sterkste rijders in de MX2 ben. Volgende keer beter dus!”