X

Het KTM MX2 fabrieksteam over Uddevalla

Business as usual voor het Red Bull Teka KTM MX2-fabrieksteam. Ken Roczen pakte zijn tweede opeenvolgende GP met een dubbele reekszege en Jeffrey Herlings was ook in Zweden de runner-up. Bovendien maakte Jeremy Van Horebeek een sterke indruk bij zijn eerste GP sinds bijna drie maanden.

GP-winnaar Ken Roczen (1-1)

“Ik had twee goede starts en dat heeft me geholpen. Ik reed erg soepel en had zelfs niet de indruk dat ik voluit ging maar toch reed ik nog de snelste rondetijden.  Dat gaf me zeker een goed gevoel. Ik maakte geen grote fouten. Ik probeerde gewoon om beter te worden en dat wil ik volgend weekend nog eens herhalen. Het gaat er gewoon om dat je soepel en slim rondrijdt.”

Tweede: Jeffrey Herlings (3-2)

“Vandaag wilde ik geen fouten maken. Mijn sterkste punt is mijn regelmaat geweest en om die lijn door te trekken wist ik dat ik tweede of derde moest eindigen. Zo werd ik tweede vandaag en daar ben ik best tevreden mee. Ik had dit weekend goede starts en daar keek ik naar uit. Het vele harde werk levert dus zijn vruchten op.”

Zevende: Jeremy Van Horebeek (5-9)

Van Horebeek maakte een sterke comeback in Zweden.

“De eerste manche was goed. Ik kwam vanuit de achtergrond terug en wist dan nog als vijfde te eindigen.  Even zat ik zelfs in het wiel van de vierde, maar ik had geen energie meer om hem voorbij te gaan. In de tweede manche mistte ik mijn start, daarna zou ik nog eens crashen in de beginfase. Ik moest dus vanaf de laatste plaats aan een inhaalrace beginnen. Ik wist me naar een negende plaats te knokken en zette ondertussen goede rondetijden op de klokken.”

Foto Credits: KTM Images/ Ray Archer