X

Jens Getteman richt blik op WK MX2

Exact drie jaar nadat  Motorsport Future werd voorgesteld heeft een atleet uit Topsport Vlaanderen‘s motorcrossproject uitzicht op een medaille in een Europees Kampioenschap.  Op twee wedstrijden voor het einde is Jens Getteman immers nog de enige Belg die  kans maakt op het eindpodium in het EK MX2.

De KEMEA Reytec Yamaha-rijder kijkt met vertrouwen uit naar zijn thuiswedstrijd in Lommel. “In Kegums was ik nog niet 100% hersteld van de blessure die ik tijdens de Radson Trophy-wedstrijd in Tongeren opliep” stelt Getteman. “In Lommel zal ik wel volledig fit zijn en mik ik op het podium. Met 41 punten achterstand op EK-leider Febvre wordt de titel wellicht moeilijk, maar ik mik toch op een top-3 plaats in de eindstand” voegt hij er aan toe.
Getteman kijkt ook al verder vooruit, naar 2012. De Oost-Vlaming koestert WK-ambities. “Hoe het EK ook mag aflopen, volgend jaar zit ik het liefst van al in het WK MX2. Nog een jaar EK zou allicht tijdverlies zijn. Maar voorlopig heb ik nog geen contact gehad met teams uit het WK MX2 en dus is er nog niets zeker” besluit de vaandeldrager van Topsport Vlaanderen.
Foto Credit: CDS Images