X

Kawasaki Racing Team blikt terug op Kegums

De rijders van het Kawasaki Racing Team zaten in Kegums in de hoek waar de klappen vielen. Xavier Boog en Jonathan Barragan kwamen beiden maar in een reeks aan de finish.En dus was ook hun eindklassering, respectievelijk 14e en 15e, navenant.

Xavier Boog (9/DNF):

“Ik ben gefrustreerd door mijn prestaties van de voorbije weken. Ik begrijp niet waarom ik geen betere resultaten kan neerzetten en ook dit weekend was het weer  van hetzelfde. Op zaterdag kwalificeerde ik me als negende.  Vervolgens had ik in de eerste manche  een redelijk goede start maar dan verloor ik al een paar posities in de eerste ronde om als negende te eindigen. Veel mensen zouden blij zijn met zo’n resultaat, maar Kawasaki heeft alle recht om iets beters te verwachten van mij. Bij de tweede start raakte ik het achterwiel van een aantal andere rijders bij het ingaan van de eerste bocht en crashte vervolgens. Daarna crashte ik opnieuw in de wave-sectie. Toen het duidelijk werd dat ik geen punten meer zou scoren reed ik de pits in. Ik had hier veel meer van verwacht maar we blijven hard werken en bereiden de volgende GP’s voor.”

Jonathan Barragan (DNF/11):

“Het is de eerste keer dat ik hier ooit gereden heb. Vanaf de eerste training was het hier moeilijk om de vering goed te krijgen. We werkten aan de instellingen, maar ik voelde me zaterdag de hele dag door niet op m’n gemak op de motor. De eerste race was moeilijk, ik moest vechten met de motor en crashte bijna een paar keer. Daarom gaf ik liever op dat onnodige risico’s te nemen. van de fiets en bijna crashte een paar keer, dus ik met pensioen in plaats van het nemen van onnodige risico’s. We veranderden een aantal instellingen voor de tweede race en hoewel de baan steeds erger werd voelde ik me een stuk beter op de motor.”

Foto Credit: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez