X

LS Honda Racing over de GP van Duitsland

Na een moeilijk seizoensbegin lijken de LS Honda Racing-rijders eindelijk op toeren gekomen. Ken De Dycker had misschien wel wat meer verwacht van deze Duitse GP, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 6e plaats. Shaun Simpson maakte zaterdag een sterke indruk, maar kon die lijn niet helemaal doortrekken op zondag.

Ken De Dycker (6-5):Je moet echt agressief te werk gaan in de eerste ronden, maar het was moeilijk om te zien waar je reed als je achter iemand zat door het stof en de opspringende stenen! Toen ik éénmaal naderde op de leiders werd het nog moeilijker want het was niet gemakkelijk om hier te passeren. Ik zat vast achter Desalle voor een groot deel van de eerste manche. Het was frustrerend omdat ik op sommige plaatsen sneller was en in andere secties liep hij weg. Helaas zat de vijfde plaats er niet in. Ook in de tweede race had ik een slechte start maar ik ging hard in de eerste tien minuten. Daarna werd het moeijlijk om in te lopen op de rijders voor me. Aan de ene kant zou ik blij moeten zijn dat ik nu regelmatiger ben, toch ben ik nog niet waar ik wil zijn. Als ik een goede start heb, kan ik meestrijden in de kop van de wedstrijd.

Shaun Simpson (11-12): Ik heb het gevoel dat er meer in zat. Mijn doel dit jaar is om telkens voor twee top tien finishes te rijden. Dat is tot nu toe nog niet gelukt. Mijn snelheid op zaterdag was dan weer wel positief en daar was ik tevreden mee. Mijn starts zijn nog steeds niet regelmatig genoeg en dat is een belangrijke factor in de MX1 klasse. In beide manches was ik na de eerste ronde achtste.  Vooral in de tweede race was het lastig om mijn tempo te vinden. Daardoor viel ik een beetje terug, maar ik bleef vechten en kon op het het einde nog een paar rijders voorbij gaan. Het was geen geweldig weekend, al scoorde ik met twee scores dicht bij de top tien wel vrij veel punten. Ik moet hier vertrouwen uit putten voor de komende wedstrijden.

Foto Credit: Honda Pro Images