X

LS Honda Racing-rijders over Letse GP

LS Honda Racing-kopman Ken De Dycker had allicht meer verwacht van zijn Letse GP. Niettemin was De Dycker als zevende in de eindstand ook de beste Belg en bovendien deed hij ook nog een goede zaak in de WK-stand. De Dycker komt na de Letse GP voor het eerst de top-10 binnen en staat nu 9e op een punt van Steve Ramon. Shaun Simpson bleef het andermaal moeilijk hebben in Letland. De Schot moest tevreden zijn met een 13e plaats in de eindstand van de GP.

Ken De Dycker (6-9):

Vandaag was het oké, al had het zeker beter gekund. Ik had niet zo’n goede start in de eerste manche, en ik had moeite om goede lijnen en een constante snelheid te vinden. Ook in de tweede race draaide het stroef. In de eerste paar ronden  verloor ik een aantal posities. Daarna kwam ik er weer wat door, maar aan het einde van de race voelde ik me erg moe. We hebben nu even een pauze voordat we naar Lommel gaan. Dat is een race waar ik meer van verwacht dan vandaag.

Shaun Simpson(15-15):

Het was een zwaar weekend. Ik hield vorig jaar al niet van deze baan en dit jaar vond ik het helemaal niks! Kegums heeft alles om een mooie baan te zijn, maar elke keer als we hier komen lijkt de gronder steeds harder en harder te worden. Ik ben zo goed en zo kwaad als het kon blijven vechten. In de eerste race had ik een redelijke start, maar ik voelde me niet goed en zakte snel weg. Gelukkig kwam ik de start in de tweede race heelhuids door. Mijn eerste tien minuten waren echter verschrikkelijk slecht. Naar het einde kwam ik dan toch onder stoom: mijn ronden waren constant en snel. Ik voelde me ook beter. Het zijn drie harde weken geweest. De rustpauze die we nu hebben is welkom, al kijk ik wel uit naar de volgende GP in Lommel.

Foto Credit: Honda Pro Images