X

MX Transfers 2012: Roczen toch nog in de GP’s?

Bij het MX2-team van Red Bull Teka KTM geldt het motto Never change a winning team.  Niemand komt erbij, alleen Ken Roczen vertrekt voor KTM naar de States. Jeffrey Herlings’ contract met KTM loopt nog tot 2013. Herlings wordt volgend jaar dus wellicht kopman van het MX2-fabrieksteam.

Al is ook dat nog niet zeker. Ken Roczen’s manager Bert Poensgen sluit namelijk niet uit dat zijn beschermeling volgend jaar alsnog in de GP’s te zien zal zijn. “Het is goed mogelijk dat Ken meer kan verdienen in de GP’s dan in het AMA Motocross-kampioenschap. Het is mijn taak om de beste mogelijkheden voor hem te vinden” aldus Poensgen in Speedweek.  Roczen zou dan net als dit jaar het AMA Supercross Lites West-kampioenschap combineren met het WK MX2. Gezien de overweldigende publieke belangstelling voor Roczen tijdens de GP van Duitsland in Teutschenthal lijkt de marktwaarde van de 17-jarige fors toegenomen. In die optiek lijkt een jaartje langer in het WK MX2 blijven om op die marktwaarde in te cashen niet uit te sluiten voor Roczen.

Jeremy Van Horebeek zien we in 2012 allicht in dezelfde kleuren terug.

Jeremy Van Horebeek twijfelde begin mei nog over zijn toekomst, maar nu lijkt het er sterk op dat we hem ook volgend jaar nog in het WK MX2 aan het werk zien op de fabrieks-KTM. Dat wordt dan meteen het laatste seizoen MX2 voor de Vlaams-Brabander die in 2012 de leeftijdslimiet van 23 jaar bereikt.

Foto Credit: KTM Images/Ray Archer