X

Organisator Coupe de l’Avenir bevestigt interesse in Belgische GP

MotoCross Club des Hauts-Pays-praeses Olivier Rougraff bevestigt dat zijn club wel degelijk de organisatie van de Belgische Motorcross GP overweegt zoals MXMag.be het nieuws op donderdag bracht.

We zijn inderdaad bezig met een project om de GP van België naar Angreau te halen. Gezien de risico’s die hier aan verbonden zijn, is het echter uit den boze om ons zomaar in een avontuur te storten. Als MotoCross Club des Hauts-Pays kunnen we zo’n onderneming ook niet alleen aan. Daarom zijn we hiervoor in zee gegaan met de organisator van het Dour Festival. Voor de GP zouden we ook naar een nieuwe locatie enkele kilometer verder opgaan. En het plan is om de infrastructuur die aanwezig van een festival ook aansluitend te gebruiken voor de motorcross” aldus Olivier Rougraff.
Rougraff stipuleert tegelijkertijd ook dat de kogel nog lang niet door de kerk is. Er staat dus nog niks op papier en van een contract is voorlopig nog geen sprake.

Er is op dit moment nog lang niets beslist. We hebben de precieze voorwaarden van Youthstream ontvangen en de financiële voorwaarden zijn eerlijk gezegd niet mals.  Dat er aan een Grote Prijs een prijskaartje vast hangt is logisch. Toch moet het ook economisch gezien kloppen. Onze partners organiseren jaarlijks een heel pak grote concerten en evenementen. Ze stappen hierin mee omdat het zakelijk gezien interessant is  niet omdat ze gek zijn van motorcross! We hebben enkele dossiers lopen met kandidaat-sponsors, waaronder ook een subsidie-aanvraag. Die zullen er over beslissen of de organisatie van een Belgische GP in Dour haalbaar is of niet” besluit Rougraff.

Foto Credit: MXMag.be/Olivier Evrard