X

Rockstar Energy Suzuki over de Letse GP

Verloor Clément Desalle in Kegums de wereldtitel MX1? Dat zal de toekomst uitwijzen. Feit is dat Desalle in Letland een pak punten prijs moest geven en ook teammaat Steve Ramon voor zich moest dulden. Met een 8e en 9e plaats in de eindstand presteerden de Rockstar Energy Suzuki-rijders erg matig in Kegums.

Steve Ramon (10-6):

“Het was een beetje een frustrerende dag. Ik had een slechte start in de eerste manche en daarna raakte ik moeilijk in m’n ritme. Ik kon niet tot het uiterste gaan en voelde alsof ik geen energie had. Ik reed maar wat rond en voelde me loom. De betere start in de tweede manche hielp wel, ook al omdat het circuit er erg ruw kwam bij te liggen. Je moest je focussen en voorzichtig blijven. Ik reed behoorlijk en zat niet te ver achter de koplopers. Ik zag dat de derde plaats nog steeds mogelijk was en wou er voor gaan, maar toen begon ik moe te worden en foutjes te maken. Het was vandaag fysisch erg zwaar. Mijn snelheid was er wel maar ik het nog werk te doen om terug beter in vorm te raken.”

Clément Desalle (8-8):

“In de eerste manche was ik snel en startte als derde. Frossard ging me voorbij maar ik wou niet teveel risico’ s nemen. Op een gegeven ogenblik was ik op hem ingelopen en maakt ik me klaar om hem terug voorbij te gaan. Toen week hij opeens uit naar mijn lijn en crashte ik. Gelukkig was ik niet geblesseerd. Ik reed nog als zesde rond maar in de laatste ronde schoof m’n voorwiel even weg en moest ik nog twee plaatsen prijsgeven. Een slechte manche dus. In de tweede manche zat ik in de eerste bocht in de top-5.  Toen Bobryshev me voorbij ging op de tafelsprong raakte hij me in de lucht. Ik voelde een schock in m’n schouder want ik verloor even de greep op m’n motorfiets. Na dat manoeuvre werd ik toch een beetje bang en voelde ik me niet zo goed meer op de motor. Ik reed gewoon slecht. Ik ga nu naar huis om m’n geblesseerde vinger wat te laten genezen en om over Lommel na te denken.”
Foto Credit: Suzuki Racing/Ray Archer