X

Christophe Pourcel aan de start in Orp-le-Grand!

AMC Orp is ondanks de regen van blessures niet bij de pakken blijven zitten. Integendeel, de toeschouwers krijgen komende zondag een absoluut unieke combinatie van een spectaculair, technisch circuit zoals je dat tegenwoordig nergens anders tegen komt. Zeg maar gerust een kleine Citadel van Namen! Daarnaast wist AMC Orp bovenop het sterke deelnemersveld ook een absolute primeur te strikken met Monster Energy-Pro Circuit-CLS-Kawasaki rijder Christophe Pourcel!

Christophe Pourcel aan het werk in Orp-le-Grand vijf jaar geleden!

Christophe Pourcel, winnaar van de eerste manche in Matterly Basin, zal voor het eerst in België rijden sinds de GP van Namen in 2007! Met Cri-Cri krijgen we op de Kleine Gete één van de meest veelbesproken en getalenteerde rijders ter wereld aan het werk te zien. De 23-jarige Fransman werd in 2006 wereldkampioen MX2 en behaalde in de VS twee SX lites titels (2009 en 2010). In de outdoors werd de Kawasaki-Pro Circuit rijder 3de (in 2010) en 2de (in 2009).

Sinds dit seizoen is Pourcel overgestapt op de 450, maar in 2006 was hij al eens aan het werk tijdens het BK in Orp-le-Grand. Christophe maakte dat jaar grote indruk op de KX-F 250 na Stefan Everts en Steve Ramon. Pourcel reed in die periode in het Belgische GPKR-Kawasaki team van Patrick Gelade.

Credit foto’s: CDS/ Pixelpony