X

Desalle over zijn tweede plaats en Steve Ramon

Voor het Rockstar Energy Suzuki-team was de GP van Limburg echt een thuiswedstrijd. Het hoofdkwartier van het team grenst aan het circuit van de Heeserbergen. Het ongeval van Steve Ramon tijdens de kwalificatierace op zaterdagnamiddag overschaduwde de rest van het weekend.

Ondanks alles zette Clément Desalle sterke prestaties neer in het diepe Lommelse zand. Met zijn tweede podiumplaats redde de Waal de Belgische eer. Na afloop bleek Desalle toch met gemengde gevoelens te zitten.

Na de GP van Letland heb ik van het weekend zonder wedstrijd gebruik gemaakt om te herstellen en dat heeft zeker geholpen. Ik ben met vertrouwen naar hier gekomen en wou me gewoon goed op de motorfiets voelen. Op zaterdag was ik tevreden met hoe het liep zeker op een moeilijk circuit als het deze. Fysisch boek ik nog steeds vooruitgang. Het voelde goed om de eerste manche te leiden maar hier krijg je altijd bizarre wedstrijden. Omdat er zoveel verschillende rijlijnen zijn kan je tijdens de ene ronde tijd verliezen maar dat tijdens de volgende weer goed maken. Ik ben blij dat ik hier in België een goed resultaat kan neerzetten maar een tweede plaats is natuurlijk geen zege!

Desalle kwam ook kort terug op het ongeval van teamgenoot Steve Ramon.

Iedere rijder weet dat een zware crash zoals die van Steve op elk mogelijk moment kan gebeuren. Het is gewoon iets dat je uit je hoofd tracht te zetten. Toen ik hem zaterdag gedurende drie ronden roerloos op de grond zag liggen kwam dat toch hard aan. Het doet je aan je eigen leven denken maar ik moet het nu uit m’n hoofd trachten te zetten om me terug op de motorfiets te focussen.

Foto Credit: Suzuki Racing/Ray Archer