X

Estse connectie voor Suzuki fabrieksteam?

Wordt het Estse Viru de nieuwe sponsor van het Suzuki-fabrieksteam? Het Suzuki-fabrieksteam onderhandelt in ieder geval met een sponsor uit het voormalige Oostblok die Tanel Leok boven Kevin Strijbos verkiest.  Viru is een premium pilsmerk dat internationale ambities koestert.  Een insider wees ons alvast op de connectie tussen Suzuki en Viru.

Viru sponsort namelijk het WK Superbike-team van Suzuki, het in Luik gevestigde Alstare Suzuki. Eerder speelde Alstare-baas Francis Batta al een belangrijke rol in het aantrekken van het Mexicaanse biermerk Corona Extra als sponsor van het Suzuki MX1-fabrieksteam.
Momenteel wordt er driftig gespeculeerd over het voortbestaan van het Alstare Suzuki-fabrieksteam. Dit jaar werd het team al herleid tot één rijder, de Italiaan Michel Fabrizio. Als Suzuki Japan er daadwerkelijk de stekker uit zou trekken zal Alstare zich in de toekomst wellicht richten op consultancy in de motorsport. Mocht de deal tussen Viru en GRP (Geboers Racing Promotion), het bedrijf achter het Suzuki-fabrieksteam tot stand komen dan verklaart dat meteen waarom de Esten hun landgenoot Tanel Leok als 2e rijder naast Desalle verkiezen.
Foto Credit: Suzuki Racing