X

GP van Tsjechië MX1: podiumpraat

Clément Desalle boekte gisteren in Loket zijn vierde GP-zege van het seizoen. Hieronder lees je wat hij de jongens die hem op het podium flankeerden, Antonio Cairoli en Rui Goncalves, te zeggen hadden.

GP-winaar: Clément Desalle, Rockstar Energy Suzuki (2-1)

“Het gaat steeds beter met mijn schouder. Dit circuit was echter wel moeilijk, zeker als het op inhalen aankwam. Je moest hier erg hard knokken en ook een beetje agressief zijn. Dat was niet zo cool, maar je moest hier gewoon laten zien dat je er aankwam. Erg leuk rijden was het hier niet, zeker omdat er meer lijnen waren dan goed was.  Wat het wereldkampioenschap betreft kunnen we alleen maar vooruit kijken, als kan nog gebeuren. Ik moest geblesseerd rijden en dat is een aspect van de motorcross waar ik niet van houd. Maar het team heeft me geholpen om met de hele situatie om te gaan en daar heb ik veel uit geleerd.”

Tweede: Antonio Cairoli, Red Bull Teka KTM (1-4)

“De eerste manche was goed. Ik pakte de holeshot en zette enkele sterke ronden neer. Mijn snelheid zat goed en dus kon ik een kloofje slagen. Ook in de tweede manche was ik eigenlijk goed weg maar ik ging de eerste bocht een beetje te wijd in waardoor een rijder die aan de binnenkant zat tegen mijn wiel aanreed. Ik wou niet crashen en daardoor konden een aantal rijders me voorbij gaan. Zelf hing ik toen rond de 10e à 11e plek.  Daarna moest ik op een van de springbergen nog uitwijken voor een rijder die vlak voor mij crashte. Toen hing ik rond de 8e plaats. Het was moeilijk om in te halen maar tegen het eind van de manche kon ik bij Max (Nagl) komen die mooi 3e hing en hem voorbij gaan. Toen was de zege echter al gaan vliegen.”

Derde: Rui Goncalves, Honda World Motocross (3-3)

“Het heeft lang geduurd voor ik op het podium stond dit jaar. Vorige week stond ik al met een voet op het podium maar in extremis viel ik er dan nog af. Niettemin bleef ik me focussen om een resultaat als dit neer te zetten. En ik ben er zeker van dat ik dat met dezelfde aanpak en hard werken ook in de volgende GP’s moet kunnen. De bodem is hier speciaal. Er ligt gravel en het is glad en iedereen kiest dezelfde lijn want dat is waar het droog ligt. Bij het begin van het seizoen had ik goede starts maar ik voelde me niet 100% op de motorfiets na zoveel jaar op een ander merk gezeten te hebben. De Honda was iets totaal anders, nu ben ik er echter gewend aan geraakt. De motor wordt alsmaar beter en beter. Het hele team werkt nu met hetzelfde doel voor ogen.”

Foto Credit: Suzuki Racing/Ray Archer