X

GP van Tsjechië MX2: podiumpraat

Ook tijdens de GP van Tsjechië bleef de Red Bull Teka KTM-tandem Ken Roczen en Jeffrey Herlings op hetzelfde elan doorgaan. Der Ken won beide manches voor Jeffrey Herlings. Ondanks een minder goede eerste manche mocht Monster Energy Pro Circuit Kawasaki’s Tommy Searle toch nog mee op het podium. Hieronder lees je wat de podiumgangers na afloop te zeggen hadden.

GP-winnaar: Ken Roczen, Red Bull Teka KTM (1-1)

“De eerste manche werd in de regen verreden en dus was er veel meer grip. Het was niet zo droog, rotsachtig en glad als anders. Ik pakte de holeshot daarna zou ik nooit meer omkijken en de manche op mijn naam schrijven. In de tweede manche had ik een probleem omdat al het zweet in m’n bril liep. Ik kon daardoor niet al te goed zien. De omstandigheden waren dus verre van ideaal en dat maakte het ook moeilijk om de manche te winnen.”

Tweede: Jeffrey Herlings, Red Bull Teka KTM (2-2)

“Ik ben niet echt een modderrijder en dus kreeg ik het in de eerste manche best lastig. Ik had een goede start maar slaagde er niet in om bij Ken te blijven. Tegen het eind van de manche kon ik dan weer wel op hem inlopen. In de tweede manche slaagde ik er in om gedurende de hele tijd in zijn spoor te blijven. Maar tegen het einde had ik niet genoeg energie meer over om hem te verslaan. Dit was zeker een goed weekend stukken beter dan vorig jaar.”

Derde: Tommy Searle, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki (6-3)

“Ik had pech bij de starts en op dit circuit zijn die al het halve werk. In de eindstand sta ik wel op het podium, maar da’s eigenlijk niet genoeg. Ik wil voor mezelf, het team en Kawasaki manches winnen en GP’s winnen. In de eerste manche kwam ik wel goed weg maar door de regenval was het startveld eerder een loterij geworden. Ik schoof weg op een zacht gedeelt en moest dan vanaf de 16e plaats terugkomen.  In de tweede start remde de rijder langs mij gewoon niet, waardoor ik opnieuw tijd verloor. Als je telkens van uit de achterhoede naar voor moet rijden wordt het wel hard werken natuurlijk. Zoiets wil ik niet elke week meemaken. Ik heb het gevoel dat ik zeker even snel als de rest hier rond kan gaan, maar het kost me gewoon wat tijd om in m’n ritme te komen. Daar moet ik aan werken. Je kan de gasten voor je niet zo’n start gunnen en dan verwachten dat je ze zal inhalen. Op zaterdag leek het hier meer op een wegracecircuit. Er was eigenlijk maar een lijn en je kon nergens inhalen. Maar na de regen op zondag lag het er wel beter bij. Nu is het tijd om vooruit te blikken naar Matterley Basin. Ik heb niets meer te verliezen in het WK en ik heb m’n zinnen op mijn thuis-GP gezet. Ik ga naar daar om de Britse GP te winnen. Dat wil ik m’n thuispubliek en team gunnen.”

Foto Credit: KTM Images/Ray Archer