X

ISDE 2011: Finland domineert openingsdag

De Finnen werd op voorhand al naar voren geschoven als favorieten voor de ISDE in hun eigen land. En op de openingsdag wisten de Finnen alvast de hoge verwachtingen waar te maken.

De rijders kregen op de openingsdag vooral gravelpaden te verwerken. De regen die ’s nachts gevallen was maakte alles een stuk moeilijker. Zeker de rotsen bleek daardoor spekglad geworden.

Eero Remes (op de introfoto)  bleek op dag 1 de snelste rijder. De KTM-piloot won het E1-klassement voor zijn Finse teammaten Juha Salminen en Matti Seistola. Niet zo verwonderlijk dus dat het Finse team al vanaf het begin de World Trophy-klassering aanvoert.  Ook de Spanjaarden bleken verassend sterk te zijn in het Finse zand. Op kopman Ivan Cervantes na eindigde het zestal allemaal in de zelfde minuut. De plaatsen drie en vier waren voor Australië en de Verenigde Staten weggelegd.

Ook de Nederlanders kwamen behoorlijk sterk voor de dag met een 8e plaats in het dagklassement. Bij de Oranje shirts was WK-rijder Hans Vogels de beste performer.

Slecht begin voor Belgen

Jerôme Martiny verloor z’n rijbewijs en is de eerste Belgische afvaller

Bij de Belgen was Jean-Francois Goblet vandaag de sterkhouder. Samen met Adrien Vandommele en Wim Vanderheyden was hij de enige Belg die vandaag onder het uur bleef. ISDE-rookies Bob Van Looveren en Jerôme Martiny moesten meteen al veel tijd toegeven. Erger  was wellicht het feit dat  Martiny bij een snelheidscontrole van de Politi (zo heet de politie in Finland) tegen de lamp liep en zijn rijbewijs moest afgeven. De kans is dan ook groot dat Team Belgium morgen al tot 5 man gereduceerd zal zijn. Een verslagje van Wim Vanderheyden’s eerste dag lees je hier.

Het volledige World Trophy, Junior Trophy en alle nevenklassementen vind je hier.

Foto: KTM Images/Juergen Weisz, TKO Enduro/FDavid