X

Lotto Trophy: Paddock gossip Orp

Het Waals-Brabantse dorp Orp-le-Grand was de afgelopen week vaak in de TV-journaals te zien. De bewoners kampten er met man en macht tegen de wateroverlast die de stortregens van vorige week met zich meebrachten. Op zondag was daar op het circuit zelf niet veel meer van te merken. De rondomliggende velden lagen er nog wel modderig bij. Daarom deden veel crossers her en der in het dorp  aan ‘wildkamperen’ . De eigenaar van bovenstaande “voiture tuné” deed dan weer aan ‘wildparkeren’ of betrof het hier echt een VIP?.  Maar ook in de eigenlijk paddock veel er heel wat te zien en te beleven.

–       Bij sommige Belgische toppers leek de schrik er goed in te zitten. Ze deden het , met de crash van Clément Desalle in de vorige ronde van de Lotto Trophy nog in het achterhoofd, dan ook kalm aan. Vaak zelfs net iets te kalm naar onze zin.

–       Gelegenheidsrijder Jurgen Wybo verraste in Orp. Op een circuit dat hem altijd al lag wist de MCLB-rijder mooi vijfde algemeen en eerste Belg te worden. Een prestatie die gezien mag worden. Zelf was Wybo ook wel tevreden. “Het rijden ging lekker vandaag” zei de MX Viaene Kawasaki-rijder na afloop. “Maar m’n benen zijn wel compleet verzuurd” voegde hij er eerlijkheidshalve aan toe.

–       LS Honda Racing-supportrijder Stijn Verstrepen kwam in de tweede manche zwaar ten val op het plateau bovenaan het circuit. Stijn was ‘shaken and stirred’ maar raakte met behulp van z’n vriendin toch terug in het rennerspark. “Alles draait …” luidde z’n eerste reactie. Van harte beterschap vanwege MXMag.be Stanne!

–       Ook Maarten Govaert deelde in de klappen. De Wetterenaar  verdraaide in de tweede manche z’n linkervoet. De voet die hij in Kester brak. De Sixstar Racing-rijder besloot dan maar wijselijk om de derde manche vanaf de zijlijn te bekijken.

Beoogt Maarten Govaert een switch naar Kawasaki?

–       Opvallend was ook Maarten Govaert’s nieuwe paddockstand. Let goed op de kleur. Een eerste indicatie omtrent een nakende switch van Yamaha naar Kawasaki? Neen, Govaert was zijn eigen stand thuis vergeten en kreeg er dan eentje van Jurgen Wybo te leen.

–       Zoals aangekondigd was MXMag.be-columnist Elton Van Craenenbroeck aka ‘The Privateer’ aanwezig in Orp, echter zonder motorfiets. Toen ‘The Privateer’ het kurkdroge circuit zag sprak hij de nu al legendarische woorden “als ik dat had geweten…” Wordt ongetwijfeld vervolgd in zijn volgende column.

–       Sommige mensen zijn al volop met 2012 bezig. Zo wist Jurgen Van Nooten ons te vertellen dat hij ook volgend jaar het ONK met de Lotto Trophy blijft combineren. Jurgen blijft op een KTM SX-F 450 uitkomen voor JH MX Service uit Gemert. Al twijfelde hij nog even over een SX-F 350.

Foto Credit: No Budget Pics