X

LS Honda Racing over Loket

Voor het tweede opeenvolgende weekend eindigt LS Honda Racing’s Shaun Simpson in de top-10 van een MX1 GP.  Met een 10” en een 11e plaats in de manches eindigde Simpson met gelijke punten als Jonathan Barragan.

Na afloop bleek de Schot gematigd positief te zijn: “Het is een zwaar weekend geweest en ik vond niet echt mijn draai op het circuit. Ik was gisteren net iets te traag. De eerste manche was niet zo slecht eigenlijk en ik was blij met de tiende plaats. Maar ik worstelde duidelijk met grip achteraan. Daarom gebruikte ik voor de tweede manche een andere band. In de tweede race was mijn snelheid de eerste vijftien minuten goed. Toen ging ik even in de fout waardoor Ken De Dycker en Jonathan  Barragan voorbij konden.  Over het algemeen was het een redelijk weekend met mijn derde beste resultaat van het jaar. Ik kan niet wachten om over 14 dagen voor eigen publiek te rijden in Mattely Basin.

Ken De Dycker kreeg tijdens de eerste manche af te rekenen met de naweeën van zijn crash in Lommel. Een 15e plaats was het hoogst haalbare in de eerste manche. Een betere start in de tweede manche resulteerde in een 9e plaats. Achteraf bleek dat De Dycker in de week voor Loket niet tot trainen toe kwam.

“Dit is niet mijn favoriete circuit, alleen al omdat het zo snel is. Als je goed begint, kan je meegaan met de koplopers. Zo niet is het een lange en moeilijk weg naar voor! Gezien het feit dat ik de hele week verplicht moest rusten ging het vandaag al bij al niet zo slecht. Morgen trek ik weer naar de dokter voor een controle, maar ik denk dat het niets ernstig is. Ik heb enkele wervels verdraaid waardoor er aders en zenuwen gekneld zaten. Een bijkomend probleem was het verlies aan kracht in mijn schouders” aldus De Dycker.

Foto Credit: Honda Pro Images