X

MX GP Transfers 2012: Cairoli blijft!

Lang leek het erop dat de sleutel van de transfermarkt bij Gautier Paulin lag.  Maar volgens de laatste geruchten uit de GP-paddock blijkt dat niet zo te zijn. Het lijkt dan ook een kwestie van uren vooraleer Paulin’s overgang naar Kawasaki en het WK MX1 bekend wordt gemaakt.

Geruchten dat  Antonio Cairoli het zou gezien hebben in Europa en naar de AMA wil verhuizen, werden door WK-promotor Youthstream gisteren stevig ontkracht. Dat er ondertussen heel wat rollend materieel van het De Carli-KTM team -en ook Cairoli’s mobilhome- te koop staan wakkerde deze geruchten verder aan. Youthstream liet gisteren echter wetend dat “Antonio Cairoli een contract getekend heeft met KTM om ook volgend jaar en daarna  het FIM WK Motorcross te rijden.” KTM zelf stuurde hierover nog geen persbericht uit. Waarschijnlijk wachten de Oostenrijkers tot hun volledige samenstelling voor het Red Bull-KTM team in de MX1 en MX2 bekend is.

Tony Cairoli kan volgend jaar op zoek naar zijn 6de wereldtitel!

Of hierme KTM’s jacht op een nieuwe rijder, Steven Frossard of Clément Desalle, wordt stop gezet blijft afwachten . Voorlopig zou Frossard een overstap van het Rinaldi Yamaha-team naar KTM weigeren. Bovendien ligt Frossard voor volgend jaar al vast bij de Italiaanse renstal.

Clément Desalle  daarentegen zou  zijn verbintenis met Rockstar Energy Suzuki nog steeds niet verlengd hebben.  Mocht geen van beide voorgenoemde rijders de switch naar Red Bull Teka KTM maken houden de Oostenrijkers nog steeds een slag om de arm met Jeffrey Herlings.  Blijkbaar heeft diens dominantie op de KTM SX-F 350 tijdens de klassieker op de Keiheuvel bij een aantal mensen de ogen geopend.  En verhuis naar de MX1 valt dan ook niet uit te sluiten. Al kunnen we ons inbeelden dat die een behoorlijke koerswijziging in Herlings’ carrièreplanning zou betekenen.

Met Herlings’ eventuele promotie naar de MX1 zou het Red Bull Teka KTM MX2-team wel behoorlijk verzwakt uit deze transferronde komen. Maar de recente negatieve ontwikkelingen tussen Max Anstie en hetKawasaki-t CLS Monster Energy Pro Circuit Kawasaki-team maken dat KTM misschien een potentiële titelkandidaat maar voor het oprapen heeft met de Brit. Zoals bekend verhuist Ken Roczen volgend seizoen voltijds naar de VS om daar de KTM-kleuren te verdedigen.

Overigens is er ook een hardnekkig gerucht dat wil dat Max Nagl niet zo tuk meer is op KTM.  Nagl wordt volgens radio Paddock ook gelinkt aan het Rockstar Energy Suzuki-team. Maar of die hypothese ook concreet wordt valt af te wachten want Nagl’s contract loopt nog tot eind 2012 door. Ook Tanel Leok wordt overigens bij de gelen gesignaleerd.

Herlings in de MX1, lijkt voolopig vergezocht maar soms vallen de puzzelstukjes niet zoals je het zou verwachten.

Hoe dan ook, het wordt stilaan duidelijk dat KTM naast een totale dominantie van het WK Motorcross diezelfde rol ook in de Verenigde Staten nastreeft. Na Roger Decoster zou immers ook Ryan Dungey in 2012 voor oranje kiezen naast  Andrew Short in de 450F-klasse en Ken Roczen plus Marvin Musquin in de 250F-klasse.

Foto Credit: KTM Images/Ray Archer