X

Nieuw Belgisch GP-team in de stijgers

Damon Graulus wordt volgend jaar één van de drie rijders van het nieuwe Standing Construct-team. Het team is een iniatief van de Geelse aannemer Tim Matthys. Matthys was in de jaren ’90 zelf een verdienstelijk motorcrosser die oa bij de Nationalen 125cc van de BMB furore maakte.

Matthys heeft de ambitie om een echt jeugdteam op poten te zetten dat jongeren een kans geeft op het hoogste niveau. “Volgend jaar starten we met drie rijders” zegt Matthys. “Eén daarvan is Damon Graulus die ik al sinds 2009 steun. Damon zal in het EK MX2 van start gaan, de twee andere rijders treden in de MX2 GP’s aan.
Voorlopig is het team nog niet aan een motormerk verbonden. “We zijn momenteel nog met een aantal constructeurs aan het praten, waaronder Honda. Het 2012 model van de Honda CRF250R is volledig vernieuwd en biedt dus perspectieven. Dit weekend hopen we tijdens de GP van Europa in Gaildorf de knoop door te hakken. Dan weten we wellicht ook welke rijders er voor ons in het WK MX2 zullen uitkomen” besluit Matthys.
De dagelijkse leiding van het Standing Construct-team komt in de handen van Luc Piccart terecht. De Kempenaar is momenteel nog aan de slag bij LS Honda Racing, maar verkoos om het gloednieuwe project mee op te starten.
Foto Credit: CDS Images