X

Podiumpraat: Britse MX1 GP

Een Britse GP is altijd iets speciaals dat bleek ook nu weer. Toch kregen we met Tony Cairoli en Steven Frossard “usual suspects” op het podium. De 2e plaats van Christophe Pourcel was dan weer een positieve verrassing.

GP-winnaar: Tony Cairoli, Red Bull Teka KTM (3-1)

Dit was een goed weekend voor mij, ik slaagde er in de GP te winnen. Dit circuit was helemaal iets anders dan gewoonlijk. Het was breed en er lagen veel lijnen. Iedereen houdt ervan en dat geldt ook voor mij. Dit is zeker een van m’n favoriete circuits van dit seizoen. Ik ben tevreden met m’n GP-zege. Nu heb ik nog maar een paar puntjes nodig om de titel te pakken in Gaildorf. Dat maakt dat ik erg blij ben met hoe alles loopt.”

Tweede: Christophe Pourcel,  Monster Energy Pro Circuit Kawasaki (1-3)

Sinds Loket zijn we nooit opgehouden met werken. Niet zozeer aan de motorfiets want ik was al tevreden met de afstelling daarvan, maar ik heb vooral heel wat manches gereden om de laatste drie GP’s voor te bereiden. Het circuit was veel beter dan Loket, het deed me in de eerste manche denken aan een Amerikaans circuit. Maar in de tweede manche lag het er toch anders bij. Er waren gewoon minder lijnen. In de eerste manche had ik een leuk duel met Steven Frossard. Ik probeerde hem op verschillende plaatsen voorbij te gaan, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Tegen het einde aan maakte Steven echter een fout en het was geweldig om die manche te winnen. In de openingsfase van de tweede manche wilde ik niet teveel risico’s nemen en volgde ik Simpson. Maar op een tafelberg zou ik een domme fout maken waardoor ik te kort sprong. Ik crashte en de motor was beschadigd. Ik besloot dan maar om te stoppen en was boos op mezelf voor m’n fout. Ik was al op weg naar m’n auto toen het team me opbelde om de herstart te nemen. Ik moest me in zeven haasten klaar maken, maar uiteindelijk zou ik het halen. Ik crashte dit weekend wel een paar keren, maar het was toch leuk om tegen Cairoli en Frossard te racen. Onze snelheid zat goed en de beide anderen speelden het fair bij inhaalmanoeuvres.”

Derde: Steven Frossard, Monster Energy Yamaha (2-2)

Op zaterdag had ik een geweldig duel met Christophe (Pourcel) in de kwalificatierace. Het was heel leuk om eens op die manier te kunnen strijden. Dit is veruit het beste circuit van het seizoen. In de eerste manche pakte ik de holeshot. Ik had echter een klein probleempje met m’n arm en ik brak ook m’n radiatorbeschermer toen ik een paaltje raakte. Dat beïnvloedde m’n rijden toch een beetje. Ik leidde gedurende een halfuur de wedstrijd maar maakte toen een foutje in een bocht, daarna heb ik nog alles uit de kast gehaald om de manche te winnen. In de tweede manche had ik een geweldige start en kon ik al vlug doorstoten naar de leiding. Maar na een kwartier moesten we stoppen. Na de herstart hing ik derde maar ik denk dat ik toen een beetje te diep ben gegaan en ik werd moe. Cairoli was snel en ik kon hem gewoon niet bijbenen. In het begin van het seizoen bekeek ik alles nog GP per GP maar nu is het mijn doel om tweede te worden. Dat is toch vrij moeilijk want iedereen zegt nu dat ik daar sowieso zal finishen. Het is nu aan mij om gefocust te blijven. Ik ben wel tevreden over mijn WK-campagne maar in het begin van het seizoen stond ik dichter bij Antonio en Desalle. Ik verloor punten door fouten te maken. Maar ik leer daarvan.”

Foto: KTM Images/Ray Archer