X

Podiumpraat: KTM über alles in MX2 GP

Het Red Bull Teka KTM-fabrieksteam domineert al het hele seizoen de MX2 GP’s. In Lommel deden ze daar nog een schepje bovenop. Met een dubbele manche-zege van Jeffrey Herlings, 2 tweede plaatsen voor Ken Roczen en 2 derde plaatsen voor Jeremy Van Horebeek bezetten de manschappen van Stefan Everts het hele podium.

Gekneusde ribben hielden Jeffrey Herlings niet tegen om toch te starten in Lommel en sterker nog beide manches van de MX2 GP op zijn naam te schrijven. Herlings was dan ook hartstikke blij met zijn zege in de GP Limburg.  Na afloop reageerde hij kort maar krachtig: “Dit jaar kon ik eindelijk winnen nadat ik vorig jaar al tweede was. Mijn ribben deden veel pijn maar ik kreeg erg sterke pijnstillers toegediend. Het bleek dus een ongelofelijk weekend voor mij te zijn.

WK-leider Ken Roczen leek niet helemaal tevreden met zijn tweede plaats. “Na de eerste manche was ik teleurgesteld want ik crashte in de laatste ronde toen ik aan de leiding reed. Maar eigenlijk reed ik niet echt goed en geraakte nooit in het juiste ritme. Als je hier niet speels rondrijdt en in een goed ritme raakt kost het je heel wat energie en tijd. Jeffrey is de snelste rijder in het zand en het was goed dat ik toch even gelijke tred met hem kon houden” zei de Duitser na afloop.

Na een moeilijk seizoen met veel blessureleed was Jeremy Van Horebeek dolgelukkig met de derde podiumplaats in zijn thuis-GP.  “Dit was het beste cadeau dat ik mezelf en het team kon geven. Dit jaar kon ik mezelf nog niet echt bewijzen door blessures maar vandaag had ik twee perfecte starts . De eerste manche was zeker OK, maar de tweede manche was heel moeilijk omdat ik eigenlijk nog geen wedstrijdritme heb” reageerde Van Horebeek.

De derde plaats in zijn thuis-GP betekende ook een boost voor Van Horebeek’s motivatie. De Vlaams-Brabander blikte al vooruit naar de Tsjechische GP van volgend weekend.  “Nu ben ik echt gemotiveerd. Ik hou van het circuit in Loket, ik wil er goed rijden en geen fouten maken.

Foto Credit: KTM Images/Ray Archer