X

Shaun Simpson voor eigen publiek in Winchester

Na de nekblessure van Ken De Dycker is Shaun Simpson dit weekend de enige LS Honda Racing vertegenwoordiger tijdens de Britse GP, de 13de ronde in het WK Motorcross. Het circuit van Matterly Basin ligt in de buurt van Winchester, zo’n 90 km ten zuid-westen van Londen. De vloeiende, natuurlijke omloop die werd ontworpen door Johnny Douglas Hamilton, werd vijf jaar geleden enthousiast onthaald door zowel rijders als fans. In 2006 ontving Matterly Basin zowel de Britse GP als de MX of Nations.

De comeback van deze unieke locatie op de WK-kalender werd zorgvuldig voorbereid met aanpassingen aan het circuit en de paddock. De Britse GP belooft dan ook één van de hoogtepunten van het jaar te worden, zo’n wedstrijd waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. Of bijna iedereen, want Ken De Dycker zal er komend weekend jammer genoeg niet bij zijn. “Ik rijd altijd heel graag in Engeland omdat er zo’n bijzondere sfeer hangt. Bovendien is Matterly Basin nog specialer omdat het baan is die je nergens anders mee kan vergelijken. Het parcours ligt in een prachtige, uitgestrekte vallei. Als je de eerste keer het circuit bekijkt van boven is het moeilijk om de afmetingen goed in te schatten, zo groot is het daar! In 2006 werd ik in Matterly Basin één reeks tweede na Stefan Everts, in de eindstand werd ik op gelijke punten derde met Josh Coppins. Ik had er graag nog eens gereden, helaas zal dat niet dit jaar zijn. Op dit moment kan ik niet veel doen door mijn gekwetste nek, dat is echt om uw kas van op te frette! Zelfs in de tuin zitten om te zonnen zit er met onze Belgische zomer niet in,” grapte Keeno.

Shaun Simpson is komend weekend extra gemotiveerd voor eigen publiek!

Hoewel teammaat Shaun Simpson op maandag de leiding in het BK motorcross overnam, was de Schot niet tevreden over zijn prestatie.  Simpson, die in zijn eerste seizoen in het WK MX1 14de staat, zal in Matterly Basin zijn eerste thuis-GP op de CRF 450R rijden. In 2008 werd Shaun 4de tijdens zijn thuis GP in Mallory Park.

Shaun Simpson: “De sprongen zullen misschien iets anders liggen dan de vorige keer, maar de layout van het circuit is ongeveer identiek. Ik denk dat er zoals altijd in Groot-Brittannië weer veel sfeer zal zijn! Matterly Basin is ook een mooie, overzichtelijke omloop en dat  maakte het nog leuker voor het publiek. Sowieso zijn de Britse fans ongelofelijk enthousiast! Ik heb er echt zin in. Voor veel rijders is hun thuis-GP de wedstrijd waar ze het meest naar uitkijken, dat is ook voor mij zo hoewel Lommel mijn tweede thuis-GP was. Tijdens een thuis GP is er altijd een tikkeltje meer stress, daardoor wordt het racen nog intenser. Of de baan me ligt moeten we nog afwachten. Sommige circuits waar ik veel van verwachtte dit seizoen vielen immers tegen. Maar voor Matterly Basin heb ik er wel een goed oog in!”

Credit foto’s: CDS, Ray archer