X

België wint MX Party of Nations!

Voor het eerst sinds 1994 (!) stond België niet op het podium tijdens de Motorcross der Naties, toch kwamen onze motorcrossers niet met lege handen naar huis. We moesten er zelf een dag van bekomen, maar we kunnen jullie vandaag met de nodige trots bekend maken dat Team Belgium de fel begeerde MX Party of Nations titel in de wacht heeft gesleept!

De concurrentie was loodzwaar, want de Belgen moest het opnemen tegen grote en sterke combinaties zoals de gigantische Monster Energy afterparty en de feestjes van Alpinestars en Parts Unlimited. Met beperkte middelen wist het Belgische team onder leiding van feestleider Eric Geboers de concurrentie plat te walsen! De gezellige Belgische partytent was op zaterdagavond in Saint-Jean d’Angely al dé place to be, na de wedstrijd ging het dak er helemaal af. Met meer professionele party-animals en mx-kampioenen per vierkante meter dan waar ook speelden de Belgen absoluut in de Champions League qua after parties. Daarvoor kon ‘the original kid’ ook wel een beroep doen op een all-star line-up. Op zondagavond stond niemand minder dan Stefan Everts achter de draaitafel, ambiance verzekerd! Joël Smets, kondigde in zijn gedaante van MC Joël de grootste speciale guests aan zoals Tony Cairoli, Chad Reed, Marvin Musquin, Jeremy Van Horebeek en Gareth Swanepoel. Ook Joël Roelants en Marvin Van Daele deden hun uiterste best om de fans op te zwepen. Daarmee maakte Geboers en co een veelbelovende start voor de promotiecampagne van de MX of Nations in Lommel volgend jaar!

Onze anders al zo beperkte amateurfotograaf Plan-B had bovenop zijn gebruikelijke tekortkomingen ook nog eens te kampen met ‘beer-goggles’. Onze excuses daarvoor maar ondanks herhaaldelijk aandringen blijft de brave man beweren dat er absoluut niets mis is met zijn foto’s en dat dit standaard KGB-kwaliteit is voor spionagefotografie… Wie wel scherpe foto’s van zondag (of zaterdag) avond heeft mag ze altijd posten op onze Facebook-wall.

Credit foto: Plan-B

[nggallery id=212]