X

GP van Europa MX2: Podiumpraat

Geen Ken Roczen op het hoogste schavotje in Gaildorf, al zat de Duitser allicht Würst wezen. Tommy Searle won de GP voor de kersverse wereldkampioen MX2 en Jeffrey Herlings. Hieronder leest u wat deze heren na afloop te zeggen hadden.

GP-winnaar: Tommy Searle, Monster Eenergy Pro Circuit Kawasaki (2-1)

“Ik denk dat de tweede manche hier een van de beste van het seizoen was voor de fans. Als de drie snelste jongens vooraan starten en tegen mekaar kunnen racen krijg je een goede show.  Ik ben tevreden over dit weekend. Ik heb veel mensen laten zien tot wat ik in staat ben in deze klasse. Na de eerste training op zaterdag vond ik Gaildorf nog het slechtste circuit van het seizoen.  Maar daarna verraste ik mezelf met m’n snelheid en kwam het circuit er langzaam aan steeds beter bij te liggen. Toen ik achter Ken of Jeffrey reed moest ik helemaal niet diep gaan. Integendeel zelfs, want ik had nog overschot. Deze GP-overwinning is zowel voor mij als voor het team een belangrijk moment. We waren eigenlijk al het hele weekend het snelst. In de tweede manche had ik een goede start waarna ik kon laten zien tot wat ik in staat ben. Het is belangrijk dat ik in de toekomst beter start en dat is iets waar ik deze winter aan moet werken.”

Tweede: Ken Roczen, Red Bull Teka KTM (1-3)

“Dit is ongelofelijk voor mij. Het is het grootste moment uit m’n leven. Toen ik over de finish was gereden kon ik amper rechtstaan omdat ik aangedaan was. Ik huilde, dit is echt waar het beste gevoel dat ik ooit gehad heb. Ik ben echt blij met hoe de dingen zijn verlopen dit seizoen. En ook met het team dat achter me stond. Bedankt iedereen!”

Derde: Jeffrey Herlings, Red Bull Teka KTM (3-2)

“Hopelijk wordt volgend jaar mijn jaar. Ik denk dat ik het er dit seizoen zeker niet slecht vanaf heb gebracht maar ik maakte nog steeds fouten en dat heeft me het kampioenschap gekost.  Maar al bij al ben ik toch tevreden. Ik ben nu zeker van de tweede plaats in het Wereldkampioenschap, ik won al vier GP’s en ik stond 10 of 11 maal op het podium.”

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez