X

Kort gesprek met Joël Roelants

Na zijn MX of Nations debuut in 2009 is Joël Roelants weer van de partij met het Belgische team. Roelants is de MX2 rijder van Team Belgium, met als collega’s Kevin Strijbos in de Open klasse en Marvin Van Daele in de MX1. Ondanks de veelbesproken problemen van de Belgen op het vlak van de personeelsbezetting ziet JR het helemaal zitten. Getuige zijn grappige Facebook-post: “Saved energy this whole last month 🙂 . Going all in!!! So excited and ready to go full in the biggest race of the year!!!” Mxmag sprak over de Monster Energy Motocross of Nations met een razen enthousiaste Joël.

Hoe leef je naar deze Motocross of Nations toe?
Joël Roelants:
“Ik weet van mezelf dat ik niet mijn beste seizoen heb gereden, daardoor is het een beetje raar om geselecteerd te worden. Dat is dus een groot verschil met 2009 in Franciacorta. Maar op de belangrijkste race van het jaar mijn land verdedigen blijft een fantastisch avontuur. Zoveel publiek, zoveel media-aandacht, alle beste crossers ter wereld op één plaats… al die verschillende vlaggen zien en meer kabaal dan op eender welke andere wedstrijd. Ik krijg al kippenvel als ik er aan denk! Ik ben dan ook super gemotiveerd. Spijtig genoeg liggen alle vaste waarden van het Belgische team in de lappenmand.  Met Clément Desalle hadden we dit jaar misschien voor de overwinning kunnen gaan, want vorig jaar waren we ten slotte tweede…”

Joël Roelants met het nummer 8 tijdens de MX of Nations in 2009.

Wat is jouw doel dit weekend?
Joël Roelants:
“In de eerste plaats wil ik in Frankrijk een sterke individuele prestatie neerzetten. Alles wat daar bovenop komt, is mooi meegenomen. We kunnen niet ontkennen dat dit een noodploeg is, maar ik ben er zeker van dat iedereen zijn uiterste best wil doen voor een mooi resultaat. Als ik en Kevin Strijbos goede reeksen kunnen neerzetten en Marvin Van Daele zit in goede vorm dan is een verrassing weliswaar niet uitgesloten. Normaal gesproken reken je op twee sterke resultaten in de MX1 en de Open. Met de MX2 ben je altijd wat benadeeld in de start, maar nu wordt een topresultaat in de MX2 nog belangrijker. Ik ga er alles aan doen en wat komt dat komt…”

Wanneer weten we definitief meer over jouw plannen voor 2012?
Joël Roelants: “Daar mag ik jammer genoeg nog niks over zeggen. Na dit weekend zal alles bekend gemaakt worden. Ik kan alleen zeggen dat ik in het WK MX2 blijf.”

Veel succes, Joël!
Joël Roelants: “Bedankt!”

Credit foto’s: CDS, Ray Archer