X

LS Honda blikt vooruit naar Gaildorf

Na een follow-up scan voor zijn nekblessure werd duidelijk dat Ken De Dycker nog minstens drie weken out zal zijn.Daardoor zal Shaun Simpson dit weekend opnieuw de enige LS Honda Racing rijder zijn tijdens de voorlaatste ronde van het WK MX1 in het Duitse Gaildorf. Dit kleine Duitse stadje ligt op ongeveer 80 kilometer ten oosten van Stuttgart. Simpson, die het Belgisch Kampioenschap MX leidt, maakte een sterke indruk in zijn thuis GP twee weken geleden. In Winchester pakte Shaun niet alleen de kopstart, in de tweede manche reed hij tot de herstart knap in tweede stelling.

De snelle, harde baan van Gaildorf is 1.554 meter lang. Ondanks 6 jaar afwezigheid is ‘Auf der Wacht’een traditionele trekpleister op de GP kalender. Dit natuurlijke circuit met zijn vloeiende hoogteverschillen was in het verleden reeds het strijdtoneel voor schitterende duels, komend weekend zullen veel nieuwe rijders én teams Gaildorf echter voor het eerst ontdekken. In 1976, precies 35 haar geleden dus, vond de eerste GP plaats in Gaildorf. Sindsdien ontving MSC Gaildorf heel wat GP’s. Sinds de permanente invoering van de zogenaamde triple Grand Prix in 2001 stond het Duitse circuit onafgebroken op de kalender tot en met 2005. Voor het jonge Belgische LS Honda Racing zal de GP van Europa zelfs hun  eerste bezoek aan Gaildorf zijn! Maar ook de veteranen mogen op verrassingen rekenen aangezien de baan pas vorig jaar helemaal vernieuwd werd.

In het verleden bleek Gaildorf vruchtbaar jachtgebied voor Honda MX1 rijders. De Franse ex-wereldkampioen Mickael Pichon reed zijn CRF450R immers naar de GP-overwinning in 2004, Josh Coppins pakte er een derde plaats in 2005. Behalve spectaculaire races mag je in Duitsland ook het betere feestwerk verwachten want de beroemde feesttent in Gaildorf is ongetwijfeld de grootste op de WK kalender!

Shaun Simpson: “Ik heb nog maar één keer in Gaildorf gereden. Dat was in 2005 en het was toen écht nat! Eigenlijk heb ik er geen idee van hoe de baan er uit ziet als het droog is. Ik heb natuurlijk wel beelden gezien en wat andere mensen er van vinden. Qua stijl is het niet meteen mijn favoriete type circuit. Tijdens het BK in Orp-le-Grand, had ik een goede dag maar mijn resultaten leden onder de griep waarmee ik in de week voordien kampte. Alles is nu in orde, ik voel me fris en klaar om er voor te gaan … (lachend) zeker nu ik pas geknipt aan de start verschijn!”

Credit foto’s: Ray Archer