X

Reacties na de kwalificaties

We sprokkelden voor jullie de eerste indrukken van de podium-finishers in de drie klassen.

Ryan Villopoto (Team USA), winnaar open kwalificatierace: “Het liep wel lekker vandaag en het rijden ging goed. Het circuit was dan wel nieuw voor mij, maar ik heb het wel naar mijn zin. Naarmate ik meer reed, ging het steeds beter en vond ik echt mijn ritme. Omdat ik in de laatste race van de dag zat, lag de baan er ook al wat zwaarder bij, op verschillende plaatsen kwamen de stenen naar boven. Morgen is weer een dag natuurlijk, maar als we rijden zoals we vandaag hebben gedaan dan zou het allemaal volgens plan moet verlopen.”

Ryan Dungey (Team USA), winnaar in de MX1 kwalificatierace: “Als team was het vandaag de perfecte dag, ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen. Het duel met Cairoli was heel tof, hij hield de druk hoog zodat ik geen fouten kon maken. Hij is natuurlijk niet zomaar wereldkampioen! Ik ben eigenlijk nog volop aan het wennen aan het circuit, elke ronde ontdekte ik nog iets nieuws.”

Blake Bagget (Team USA), winnaar in de MX2: “Ik wist op voorhand niet wat ik kon verwachten omdat het mijn eerste MX of Nations is. Van het circuit wist ik niets en ook over het formaat van de wedstrijd wist ik niks. De baan bleek echter enorm mee te vallen, er waren wel vrij veel stenen maar het is echt een juweeltje. Misschien had ik hier wel de beste start van mijn leven dat maakte alles makkelijker, en ik reed de perfecte race. Tot nu toe heb ik al geweldig naar mijn zin gehad. Ik zou graag mijn team, mijn sponsors, vriendin, ouders en mijn trainer Aldon Baker bedanken.”

Davide Guarneri (Team Italië), tweede in de open kwalificatierace: “Eindelijk had ik eens een superstart, ik was als derde weg en zo ver naar voor ben ik dit seizoen nog nooit gestart! Sinds 3, 4 GP’s hebben we de vering perfect zoals ik wil en gaat het heel goed. Ik hoop dat iedereen goed heeft opgelet vndaag, zeker teammanagers want ik heb nog geen contract voor volgend seizoen!”

Tony Cairoli (Team Italië), derde in de MX1 kwalificatierace: “De voorbije twee weken heb ik bijna niet getraindomdatik bij mijn mama wilde zijn die zwaar ziek was en vorige week washet haar begrafenis. In het begin had ik een paar lijnen die beter waren dan Dungey, maar ik kon hem niet passeren. Ik heb bewust nog wat reserve gehouden omdat het morgen sowieso heel zwaar zal zijn. Toch heb ik genoten van het rijden en van het publiek. Rijden voor zoveel enthousiaste fans blijft erg speciaal!”

Gautier Paulin (Team Frankrijk), derde in de open kwalificatierace: “Ik weet niet wat er scheelde, maar ik had echt geen goed gevoel tijdens de kwalificatiewedstrijd, noch met de motor, noch met het circuit. Hopelijk gaat het morgen beter, want voor eigen publiek wil ik er alles aan doen voor een topresultaat.”

Christophe Pourcel (Team Frankrijk), derde in de MX1 kwalificatierace: “Jammer genoeg had ik geen al te beste start. Mijn gevoel was echter vrij goed. Ik kon Bobby (Evgeny Bobryshev) passeren, zo werd ik derde. Ik zat dan al wel op vijf seconden van Cairoli. Te ver op dit circuit om nog te beginnen jagen op daarom heb ik het rustg aangedaan om me te sparen voor morgen.”

Marvin Musquin (Team Frankrijk), tweede in de MX2: “Ik ben blij met mijn tweede plaats. Mijn start had beter gekund hoewel mijn reactie in orde was, ik remde echter net iets te vroeg in de bocht waardoor ik in de top 5 zat bij het uitkomen. Bagget was al snel ver weg en dan kwam Ken (Roczen) te val. Het was fantastische om al die fans uit hun dak zag gaan, ik ben heel blij dat ik dat kan meemaken!”

Dean Wilson (Team Groot-Brittannië), derde in de MX2: “Spijtig van die 24ste plaats in de start, maar kom vorig jaar was de lottrekking nog slechter! Daardoor moest ik van ver terug komen. Ik had normaal Musquin nog moeten pakken maar ik had last van opgepompte armen. Verder ging alles wel naar wens daardoor is de druk wat van de ketel en ben ik gerustgesteld voor morgen.”