X

Suzuki Europe MX2 in 2012 op meerdere fronten

Het Suzuki Europe MX2-team moest zich tijdens de Grand Prix van Italië van vorig weekend met de rol van toeschouwer tevredenstellen. Maar het team was nadrukkelijk aanwezig in de snikhete paddock van Fermo, er werden immers spannende plannen voor 2012 gesmeed.

Het Duitse team hoopt nu snel enkele  belangrijke en interessante ontwikkelingen omtrent de toekomst van het Europese MX2-raceprogramma, dat gebaseerd is op de RM en RM-Z250 machines, te kunnen aankondigen. Manager Thomas Ramsbacher lichtte de huidige stand van zaken bij het Suzuki Europe MX2-team alvast toe.

 

MXMag: Hoe evalueert u 2011?

“Als je al een seizoen als het onze hebt meegemaakt dan kun je alleen kijken naar de toekomst! We moeten nu een evaluatie maken en bekijken welke fouten we als team gemaakt hebben. En net als een rijder moeten we uit die fouten zien  te leren.   We  moeten er nu naar streven om in 2012 weer competitief te zijn. Valentin  reed dit seizoen maar zes van de vijftien GP’s en dus mag je niet verwachten dat je als team aan de top meedraait. Maar goed dit was vooral een kwestie van pech, zowel voor de rijder als voor het team.”

MXMag: Wat is uw visie voor 2012 en daarna?
“Voor ons is het belangrijkste ding – zoals we dat altijd hebben gedaan –  te kijken naar wat we kunnen doen voor  jonge rijders Toen Teillet dit jaar gewond raakte dit hadden we de kans om een rijder, die 22 of 23 was van een ander merk te laten inspringen voor hem.  Maar dat was iets wat we niet wilden doen. Onze prioriteit was een aantal ‘Suzuki-kids’ de  mogelijkheid  te geven om op een  fabrieksfiets te rijden. Om dan te zien wat hun mogelijkheden waren en tegelijkertijd te leren hoe zij met dat soort situaties omgaan.  We kozen uiteindelijk voor Simone Zecchina, die ons wist te verrasen. Hij was vrij onbekend in Italië maar hij bracht het er toch goed van af,  net als Jeremy Seewer afgelopen weekend in Gaildorf. Dit zijne coole kids en ze reden in hun eigen kampioenschappen ook op een Suzuki. Dus het was positief om te zien hoe ze progressie maakten en hen tegelijkertijd het niveau dat ze kunnen  bereiken te tonen.”

Jens Johansson speelt een belangrijke rol bij het begeleiden van de jonge Suzuki-rijders.

MXMag: Hoe ziet u de aanwezigheid van het team volgend jaar? Zal er een grotere spreiding over verschillende kampioenschappen zijn?

“Van mijn kant ben ik sinds we begonnen met het team, altijd bezig geweest met het opleiden van jonge gasten. De meest bekende is natuurlijk Ken Roczen, maar we hebben ook Clément Desalle vier jaar lang begeleid. Daarnaast waren er nog  Xavier Boog en Arnaud Tonus. We hebben deze rijders erg jong aangetrokken en we waren in staat om samen vooruitgang te boeken. ik hou van het idee van de ontwikkeling van talent met de uitstekende mogelijkheden die we hebben, vooral vanwege de link met GRP (Geboers Racing Promotion) en Jens Johansson wiens ervaring zeker meespeelt. Ik denk dat we ons werk kunnen blijven verderzetten. En dat betekent allicht dat we aanwezig zullen zijn in de belangrijke kampioenschappen die er momenteel zijn: van net als het tweetakt-kampioenschap, het EK MX2  en vervolgens uiteraard het uithangbord met de fabriekgesteunde RM-Z250 in de MX2 Grands Prix “

Foto Credits: Suzuki Racing/Ray Archer