X

Kyle Chisholm ‘King of Bercy’ – Barcia pakt zondagfinale

Na de strapatsen van zaterdagavond had Justin Barcia op zondagnamiddag een en ander recht te zetten tegenover het Franse publiek.

Ook op zondag bleek de controverse in het Palais Omnisports Paris Bercy niet van de lucht. Mike Alessi pakte dankzij een valse start onmiddellijk de leiding van de zondagfinale. De kersverse Motoconcepts Suzuki-rijder zou er echter niet lang plezier van hebben want al na een ronde moest hij de leiding aan een ontketende Justin Barcia laten. Barcia block-passte  Alessi in twee opeenvolgende bochten. Eerst ontsprong Alessi de dans, een bocht later pakte de Geico Honda-rijder de leiding.  De rijder uit New Jersey vond de juiste kadans op de nauwe baan.  In het achterveld crashten Gregory Aranda en Nick Wey in het tunnelgedeelte van het circuit.  Ook Jake Weimer, de enige rijder die een beetje in de buurt van Barcia wist te blijven verslikte zich bij het aanremmen voor de haarspeld in de tunnel. Daardoor kan Barcia een kloofje slagen en zou hij niet meer bedreigd worden.
Achter Barcia was er nog spanning tussen Eli Tomac en Kyle Chisholm om de eindoverwinning.  Tomac crashte echter samen met Arnaud Tonus in het whoops-gedeelte. Chisholm had dus aan een derde plaats voldoende om de titel van ‘King of Bercy’ binnen te rijven. Tommy Searle werd verrassend genoeg de eerste Europeaan op een zesde plaats.
Finale Zondag: 1. Justin Barcia, 2. Jake Weimer, 3. Kyle Chisholm, 4. Mike Alessi, 5. Eli Tomac, 6. Tommy Searle, 7. Fabien Izoird, 8. Nicolas Aubin, 9. Cédric Soubeyras, 10. Cyrille Coulon
Eindstand King of Bercy: 1. Kyle Chisholm, Motoconcepts Yamaha, 2. Eli Tomac, Geico Honda, 3. Jake Weimer, Monster Energy Pro Circuit Kawasaki, 4. Mike Alessi, Motoconcepts Suzuki, 5. Cédric Soubeyras HDI Honda.

Foto: MX Life/Bavo Swijgers