X

SX Bercy: Searle, Weimer en Windham in…

Dat er in Parijs en omstreken reikhalzend was uitgekeken naar de terugkeer van Christophe Pourcel blijkt uit het feit dat organisator Larivière snel werk heeft gemaakt van vervanging.

Xavier Adouard, sinds jaar en dag dé bezieler achter de Supercross van Bercy, trok niet 1, geen 2, maar 3 vervangers aan! Twee daarvan zijn net als Pourcel Pro Circuit Kawasaki-rijders: Jake Weimer en Tommy Searle. Vooral die laatste naam zal hier en daar toch enige wenkbrauwen doen fronsen, want in zijn korte carrière in de VS kon de Brit nauwelijks potten breken in de Supercross.
Met Jake Weimer haalt men dan weer een Amerikaanse Supercrosstopper in wording naar de lichtstad. Weimer domineerde in 2010 het Monster Energy AMA Supercross Lites West kampioenschap, maar kende een moeilijk debuutseizoen in de Supercross-klasse.
Kevin Windham voorstellen hoeft allicht niet meer. De Amerikaanse veteraan heeft er een rijkgevulde carrière opzitten en scoort elk jaar wel een paar podiumplaatsen in het Monster Energy AMA Supercross-kampioenschap. De rijder uit Lousiana wordt in Bercy geflankeerd door zijn teamgenoten Justin Barcia (vorig jaar de grote triomfator in het Palais Omnisports Paris Bercy) én Eli Tomac.

Foto: Kawasaki Racing/Sarah Guttierez