X

Heimwee naar mijn Suzuki!

Clément Desalle is er de man niet naar om de aandacht op te zoeken. In zijn column laat de MX-Panda toch even weten hoe het met hem gaat na zijn schouderoperatie. Hieronder lees je wat de Rockstar-Suzuki rijder te vertellen heeft!

“Ondertussen heb ik twee operaties aan mijn schouders achter de rug. De eerste was aan mijn rechterschouder die ik had ontwricht in het midden van het seizoen. Stap voor stap werk ik nu de revalidatie af. Mijn linkerarm was onmiddellijk geopereerd na mijn crash op de Keiheuvel. Aan die kant is het gevoel redelijk goed, ik moet natuurlijk wel opnieuw spieren opbouwen. Al bij al valt die schouder wel mee. De rechterschouder is nog steeds een beetje week. Volgende week ga ik voor controle langs bij de dokter. Hopelijk kan hij me vertellen wanneer ik opnieuw de gym in kan en vooral wanneer ik weer met de motor mag trainen!”

Gelukkig verveel ik me nog niet maar ik kan niet wachten om opnieuw te rijden! Ik begin mijn motor echt te missen nu. Ik heb van mijn verplichter rustperiode wel gebruik gemaakt om samen met mijn vriendin Andrea op vakantie te gaan. We zijn naar Tenerife gegaan en het was een heel leuke vakantie. Om op het strand te liggen hadden we niet meteen het beste hotel want de standen vlakbij lagen vol met stenen. Van de zon hebben we dan weer wel kunnen profiteren, en we hebben ook de toeristische trekpleisters van het eiland bezocht. Om het nuttige aan het aangename te koppelen, heb ik elke dag in het water voorzichtig hersteloefeningen uitgevoerd. Een ander voordeel van vakantie is dat ik iets minder op mijn eten moet letten. Ik heb gewoon alles gegeten, all right!

Verder heb ik wat gewerkt aan mijn Suzuki Vitara Jeep en ik ben ‘m eens getest op zijn 4×4 kwaliteiten! Qua training ben ik ondertussen ook voorzichtig herbegonnen op de fiets. Maar ik moet er echt opletten om kalm aan te doen. Morgen ben ik op vraag van het team in Conventry in Engeland voor de International Dirt bike Show. Dat is een goede gelegenheid om te zien wat er nieuw is op de MX-markt en het is ook tof om fans te ontmoeten, wat tijdens een druk GP-weekend dikwijls moeilijk is. Veel van mijn programma voor de komende weken hangt af van mijn doktersbezoek volgende week. Als mijn dokter het licht op groen zet dan kan ik vanaf de derde week van November de training opvoeren. Op die manier zou ik ook klaar moeten zijn om meet e gaan met de traditionele fysieke stage van het Rockstar-Suzuki team in Portugal begin December. Als ik dat goed verteer zou ik volgens planning nog voor kerstmis terug op de motor mogen. Dat zou pas een geweldig cadeau zien. Ik houd jullie op de hoogte!”