X

De grote plannen van Max Anstie & Honda Gariboldi

Gariboldi Racing maakte in 2010 haar intrede in het WK MX2 als jeugdteam van Yamaha. In 2012 maakt het team een grote sprong want er wordt overgestapt naar Honda met twee veelbelovende rijders: Max Anstie en Aleksandr Tonkov. De Engelsman en de Rus moeten Honda na magere jaren opnieuw naar succes in de MX2 GP’s leiden.

Max Anstie tijdens de Gariboldi Honda test in Mantova.

De 18-jarige Anstie werd in zijn eerste seizoen in het WK MX2 onmiddellijk 6de, tijdens de afsluitende GP van Italië stond hij een eerste keer op het podium. De Rus Aleksandr Tonkov, ook 18, stond aan de leiding van het EK MX2 tot hij geblesseerd raakte. Gariboldi zal voor het prepareren van de Honda CRF 250R nauw samenwerken met Honda Martin en word took gesteund door HM-Honda.”We zijn niet geïnteresseerd om zomaar meet e doen voor een top 10. Net zoals we in 2009 hebben gedaan in het EK (met Christophe Charlier; red) waar we de titel wonnen, willen we voor het hoogst haalbare gaan,” zegt eigenaar en manager Giacomo Gariboldi.

Giacomo Gariboldi (links) in gesprek met Paolo Martin (rechts).

Het team heeft er de eerste tests in Mantova opzitten. Nog voor hij aan het WK begint zal Anstie echter in de AMA Supercross van start gaan in de West Coast Lites. Anstie rijdt de eerste zes rondes namelijk Anaheim 1, Phoenix, Los Angeles, Oakland, Anaheim 2 en San Diego.

Credit foto’s: Team Honda Gariboldi