X

Dream Ride: Zaca Station MX in Californië

We geven toe de lat ligt hoog om het te maken in het MXM Dream Ride lijstje! Een mooi en uitdagend circuit is één ding, als de omgeving er zo magnifiek uitziet dat je er direct zou willen rijden dan klopt het plaatje helemaal. Zaca Station MX Park in de Santa Ynez Valley in Californië is zo’n circuit.

De uitbaters noemen hun circuit een écht outdoor circuit. Je kan ze geen ongelijk geven. Sinds de opening in het najaar van 2005 hebben Mark Stewart, Ed Guajardo en PJ Guglielmo van dit parcours één van de mooiste in het MX-gekke zuidwesten van de VS gemaakt. Het grote circuit is iets langer dan 2 km en past perfect in de glooiende groende heuvels, met een fantastisch rollercoaster gevoel en grote, vloeiende sprongen. Aan de voet van de vallei ligt er een kleiner baan met minder obstakels. Beginners en kinderen kunnen terecht op het Mini-circuit.

Niet alleen de omgeving en de layout zijn fantastisch ook de grond is van een uitzonderlijke kwaliteit met tonnen grip. Het is dan ook geen toeval dat er in de buurt veel wijngaarden zijn! Heel wat bekende en rijke Amerikanen (Steven Spielberg, Ronald Reagan, de Neverland Ranch van wijlen Michael Jackson…) hebben in deze streek trouwens hun eigen ranch/buitenverblijf. Door het fantastische uitzicht is Zaca Station ook een geliefkoosde locatie voor fotoshoots en video opnames. Geniet mee met de waanzinnig mooie Red Bull clip van Ashley Fiolek hierboven, en hieronder de shoot van Fox Racing. En… als je ooit eens in de buurt bent, ga er zeker langs je zal het je niet beklagen! Meer informatie op: www.zacastationmx.com