Julien Bill verdedigt wereldtitel MX3 niet

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Julien Bill zal in 2012 zijn wereldtitel in de MX3 niet verdedigen. Dat bevestigde de Zwitser in een interview met het blad Speedweek. De Franstalige Zwitser zal zich in 2012 vooral concentreren op de campagne in eigen land, de Swiss MX Masters. Bill zal niettemin ook in enkele MX3-GP’s te zien zijn, maar een totaal WK Mx3 was volgens hem uitgesloten.

Bill vertelde ook dat een overstap naar het WK MX1 niet realistisch was. Vooral omdat hij naar eigen zeggen bij een degelijk MX1-team zelf een som tussen  € 60.000 en € 100.000 had moeten inbrengen. Nog volgens Bill verdienen alleen de rijders uit de top-5 van het WK MX1 nog behoorlijk hun kost. Zelf acht hij zich niet in staat om een plaats in de top-5 van het WK MX1 te veroveren. Bill vermoedt wel dat hij zich in het WK MX1 tussen de 6e en de 10e plaats zou kunnen handhaven, maar dat is volgens hem niet goed genoeg om er geld aan over te houden.
Foto: FIM Live

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …