X

Oproep archiefmateriaal 100 jaar BMB

Volgend jaar viert de BMB haar 100-jarig bestaan. De BMB zal dan ook met een aparte stand aanwezig zijn op het auto/motosalon in Brussels Expo van 12 tot 22 januari 2012. De bedoeling van deze stand is de rijke geschiedenis te illustreren met het nodige archiefmateriaal zoals de foto van Joël Robert hiernaast!

Daarom is de BMB nog op zoek naar bijkomend foto- en beeldmateriaal (liefst digitaal), bijzonder persartikels, speciale items (bekers, diploma’s, kledij,.helmen, ..), bijzondere documenten, enz. De bedoeling is de hoogtepunten van 100 jaar motorrijden in België te belichten en dit in alle disciplines (motorcross, snelheid, enduro, trial, supermoto, speedway, toerisme). We denken dan aan verschillende EK en WK evenementen, de klassieke toeristische manifestaties (BMB ronde, FIM rally, …), de Europese en Wereldkampioenen of andere belangrijke rijders/figuren (vb. Grizzly, Jacques Ickx,…) en dit van 1912 tot 2011.

We lanceren dan ook een oproep aan alle personen (rijders, fans, officials, clubleden, bestuurders) om eens in hun persoonlijk archief te duiken en ons eventueel waardevol en interessant materiaal te willen uitlenen. U kan hiervoor terrecht op het BMB secretariaat (tel: 02/736.53.97 of info@fmb-bmb.be)