X

Stijn Verstrepen timmert aan de weg terug.

Voor Stijn Verstrepen zat zijn eerste seizoen bij de BMB Inters MX1 er eind augustus al op. Verstrepen kwam ten val tijdens de 5e ronde van de Lotto Trophy in Orp-le-Grand en blesseerde zich daarbij aan de schouder.

Mijn schouder schoot bij een val uit de kom en daarna er terug in” vertelt Verstrepen.  “Daardoor scheurden ook de ligamenten, het kapsel en de pees van m’n rechterschouder af.”  Een tweetal operaties door de in motorcrossmiddens bekende Dr. Toon Claes waren het gevolg van Verstrepen’s blessures.  Eerder op het seizoen was Verstrepen al eens onder het mes gegaan bij Dr. Claes omdat hij met z’n voorarmen sukkelde.
Toch beschouwt de rijder uit Onze-Lieve-Vrouw Waver 2011 niet als een verloren jaar. ‘Dankzij de goede begeleiding van Marvin Van Daele en het trainen onder leiding van Yves Demeulemeester kon ik in het midden van het seizoen nog goed terugkomen en zelfs enkele wedstrijden in VLM en VMCF winnen.”  Verstrepen was in 2011 veel aan het werk te zien in de UMC-bonden, misschien wel te veel. Zelf trekt hij alvast lessen uit het voorbije seizoen. “Meestal trainde ik 2 maal per week met de motor en op de VMCF-wedstrijden reed ik op zaterdagnamiddag ook nog eens de vrije trainingen.En dat was op den duur wat teveel.
De Honda-rijder zal in 2012 dan ook het roer omgooien. “Volgend jaar concentreer ik me uitsluitend op de grote wedstrijden. Ik ga ONK en BK proberen te combineren. Daarnaast vul ik mijn programma aan met wedstrijden bij de ADAC MX Masters. Verder hoop ik in april ook m’n GP-debuut te maken tijdens de eerste ronde van het WK MX3 in Valkenswaard.”

Verstrepen tijdens de revalidatieperiode.

Het blessureleed is nu gelukkig achter de rug en dus timmert de 20-jarige motorcrosser terug hard aan de weg.

Sinds een tweetal weken mag ik weer fysieke training doen en zodoende rijd ik op zondagvoormiddag telkens een mountainbike-toertocht. Midden januari verwacht ik weer op de motor te zitten. Dat geeft me 6 weken om klaar te zijn voor de eerste wedstrijd van het ONK Motorcross. De BMB-openingscross in Lommel zal ik wel moeten laten schieten.
Stijn stond er ook op om een aantal mensen te bedanken. “In de eerste plaats m’n trainers Marvin Van Daele en Yves Demeulemeester. Met een speciale vermelding voor Marvin die een ijzersterk seizoen reed met een deelname aan de MXoN als kers op de taart. Daarnaast ook m’n monteurs Patrick en Jelle. Motorbouwer Jean-Pierre en veringspecialist Willy Verstrepen. Last but not least natuurlijk ook m’n sponsor van het voorbije jaar: LS Motors Honda, Putboringen Verheyden, Schrijnwerkerij Devries, Luc Verreyd en Verzekeringen Sonja Luyten!