X

Gedeelde trots: Supercross.com/Honda

Het gebeurt niet elke dag dat een website hoofdsponsor wordt van een top Supercross/motorcross team. Toch is dat precies want onze Amerikaanse vrienden van Supercross.com hebben klaargespeeld!

Dit seizoen en in de komende jaren zal Supercross.com immers samenwerken met het nieuwe Honda team van Jeremy McGrath en Larry Brooks. Zowel McGrath en Brooks zijn twee grote namen in de VS. Brooks was een uiterst succesvol teammanager met o.a. Jeremy McGrath, Chad Reed en James Stewart. McGrath is nog steeds recordhouder wat betreft het aantal AMA Supercross zeges (72) en 7 AMA Supercross titels.

Andrew Short bij zijn debuut op de Supercross.com/Honda in Anaheim 1.

Qua management heeft Supercross.com/Honda dus twee supersterren in huis, maar ook hun piloot is niet de eerste de beste: Andrew Short. Short is meervoudig Amerikaans vicekampioen en voormalig lid van het winnende Team USA in de MX of Nations (in 2010). Bij Supercross.com/Honda heeft Short ook zijn favoriete motor terug gevonden; de fabrieks Honda CRF450R! “Voor ons was het logisch om met Honda in zee te gaan,” zegt Larry Brooks. “Elke teammanager wil gebruik kunnen maken van het beste materiaal, dat is zeker het geval als je ook nog eens mede-eigenaar bent van een team! Volgens mij is Honda dé referentie in de motorindustrie. Daarenboven hebben ze heel veel mogelijkeden in eigen huis om motoren verder te ontwikkelen. Door de connectie van Jeremy met Honda en de geschiedenis die Shorty heeft met Honda was de CRF daarom onze logische keuze!”

Van links naar rechts: Larry Brooks, Andrew Short en Jeremy McGrath.

Credit foto’s: Supercross.com