X

Het Belgische jeugdrapport: deel 3

We zijn ondertussen toe aan ons derde deel in het jaarrapport van de Belgische jeugdtalenten. BMB jeugdcoach Yves Devlaminck neemt hierin Erik Willems onder de loep en hij kijkt al vooruit naar het nieuwe motorcross seizoen. Het eerste deel van het Belgische Jeugdrapport vind je hier, voor deel twee klik je hier.

Erik Willems
Yves Devlaminck: «Als je alleen af gaat op zijn resultaten dan was het laatste 85cc seizoen van Erik niet zo’n succes. Daarvoor had hij te veel problemen : technische mankementen, een blessure en hij is ook een beetje te groot geworden. Tijdens de zomer is Willems overgestapt op de 125cc. Hiermee kregen we een heel andere rijder te zien, als het ware een metamorfose! Zijn rijden heeft ook veel aan maturiteit gewonnen. Erik gaat op zoek naar interessante lijnen en aarzelt niet om nieuwe dingen uit te proberen op het parcours. Zijn houding op de motor is zondermeer goed, geen onnodig gebruik van de koppeling of de achterrem, zowel zijn sprongen als zijn bochten mogen er zeker zijn. Qua rijstijl valt er heel weinig op Willems aan te merken. Omdat hij zowel qua gestalte als persoonlijkheid voldoende volwassen is, zie ik hem al op zijn 15de, 16de overstappen op een 450cc. En Erik is ook doorbijter. Wat hij in Orp heeft laten zien was bijna ongelofelijk! Ik kan het niet laten maar qua fysiek en mental doet hij me denken aan Clément Desalle… Dit seizoen gaat hij in Frankrijk aan de slag vooraleer we hem terugzien in de 125cc Beloften. Zeker iemand om te volgen… »

Yannick Vertommen liet in 2011 al van zich horen. Hoe ver kan hij komen dit jaar?

Nieuwe 85cc winnaars in 2012?

2011 was ook het jaar waarin we kennismaakten met enkele nieuwe gezichten. Ik denk onder andere aan Michiel Breugelmans, Tim Louis, Nolan Cordens, Thomas Van Erum, Mathias Van Roy, Yannick Vertommen, Omar Baloglu, Robin Colembie, Jens Bogaerts, Dante Nijs of bijvoorbeeld Louis Forgiarini. Er resten ons niet meer zoveel weken vooraleer het nieuwe seizoen van start gaat en dan krijgen we een eerste voorproefje van hoe deze piloten zich hebben voorbereid op 2012. Wie zijn huiswerk goed heeft gedaan verwacht ik van de bovenstaande namen dan absoluut voorin.

Tot besluit wil ik alle rijders nog enkele vruchtvolle weken van voobereiding voor het nieuwe seizoen wensen. En nu ik nog even jullie aandacht heb, wijs ik er graag op dat de 85cc slechts een tussenstap. Het grootste deel van het werk om een goede rijder of een toprijder te worden, moet nog komen. Dat wil zeggen dat er nog ruimte moet zijn om te groeien, te verbeteren en professioneler te worden. Dit geldt voor alle niveaus, zowel mentaal, fysiek, materiaal, transport, financieel en de tijd die je investeert in jouw sport.

Als dat Thomas Van Erum niet is!

In haar jubilieumjaar 2012 gaat de BMB verder met haar ondersteuning en opleiding van jeugdpiloten. Als u nog vragen heeft aarzel dan niet om mij persoonlijk te contacteren, druk hier om te mailen. Voor wie er niet bij zat in ons jeugdrapport of meer wil dan een korte vermelding: bewijs me aub mijn ongelijk… veel geluk aan alle rijders en families!

Credit foto’s: Gino Maes