X

Jelle Grade in 2012 op Racing Center KTM

Regerend IMBA MX1-kampioen Jelle Grade switcht voor 2012 naar een KTM van Racing Center Deurne. Voor de Vlaams-Brabander betekent dat meteen een nieuwe start nadat hij 4 seizoenen in de kleuren van BeTeMo uitkwam.

Grade is alvast gemotiveerd om op de oranje machine van start te gaan. Toch beleefde de IMBA-kampioen geen ideaal tussenseizoen. “Ik lig al van eind september stil” zegt Grade. “Het overlijden van mijn vader en een operatie aan m’n spataders maakten dat ik deze winter nog niet kon rijden. Momenteel rijd ik met de SX-F 350 van Racing Center.  Nu gaan we de motor op punt stellen voor het nieuwe seizoen. Als blijkt dat ik toch iets teveel weeg voor de 350 maak ik wellicht de overstap naar de SX-F 450.”
De switch naar Racing Center KTM uit Deurne betekent dat de VLM-topper BeTeMo vaarwel zei. Toch was het een afscheid in vriendschap. “Ik moet de mensen van BeTeMo zeker en vast bedanken voor wat ze in al die jaren voor mij gerealiseerd hebben” vertelt Grade. “Tegelijkertijd moet ik ook meteen m’n huidige team Racing Center KTM bedanken en ook m’n persoonlijke sponsors voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Ik hoop alvast dat ik hen dit jaar een titel kan schenken. Zowel het VLM Inters MX1- als het IMBA MX1-kampioenschap staan op m’n verlanglijstje.”