X

Maarten Govaert mikt op Challenger Trophy

Een maand na z’n zware crash tijdens de trainingen voor de Monster Energy Supercross van Venray zat Maarten Govaert afgelopen weekend opnieuw in het zadel van z’n Yamaha. De Wetterenaar kon opgelucht terugblikken op een crash die veel ergere gevolgen had kunnen hebben.

Maar Govaert, die de Supercross van Goes als opwarmer voor het outdoorseizoen gebruikte, blikt vooral naar wat nog komen moet. In 2012 zal de Sixstar Racing-rijder zich vooral op de wedstrijden bij de BMB concentreren. Govaert: “Ik ga me dit jaar naast het BK vooral op de Belgian Nationals richten. Als je ziet wie daar vorig jaar allemaal vooraan meestreed weet je dat het eigenlijk een heel mooi kampioenschap is. Maar, het wordt mijns inziens niet zo makkelijk als men denkt, nu ook een aantal andere goede Inters interesse in de Challenger Trophy tonen. In de amateurwedstrijden nu toch wel een beetje gezien waardoor de Challenger Trophy mijn belangrijkste doel wordt. Ik ambieër een top-5 plaats in de eindstand.”
De Wetteraar kijkt ook dit jaar weer uit naar de Lotto Trophy, zeg maar het BK voor Inters Open. “Het veld mag dan misschien net iets minder breed zijn toch moet je realistisch blijven. In de Lotto Trophy stel ik dan ook een top-15 plaats voorop.
Govaert blijft in 2012 op hetzelfde motormerk rijden. “Ik ben erg tevreden over de Yamaha YZ450F. Standaard is de YZ-F al een erg krachtige motor. Bovendien is het rijwielgedeelte erg stabiel.  Als je aan deze motor gewend bent geraakt, kan je hem heel makkelijk de bocht inzetten. Voor mij is dit de best handelbare 450. Je merkt dat het aantal YZ450F’s stijgt, nadat iedereen eerst even de kat uit de boom kijkt. Bovendien rijdt m’n oudere broer, Tim, ook met een YZ450F waardoor we meer ervaring opdoen met deze motor.
Foto: ronnysfoto.nl