Uitblinkers SX Goes: Jarni, Max, Nancy, Nolan

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Supercross van Goes is altijd een leuke wedstrijd om nieuw talent te ontdekken. Wie de jeugdwedstrijden niet van nabij volgt, zit in Zeeland met zijn neus op de actie en krijgt er  een mooi beeld van de technische kwaliteiten van de talenten van morgen. Als jonge rijders maakten ondermeer Steve Ramon, Marc De Reuver, Ken De Dycker, Rinus Van De Ven, Kevin Strijbos, Jeremy Van Horebeek, Max Anstie en Jeffrey Herlings er het mooie weer. Ook de voorbije dagen maakten we in de Zeelandhallen kennis met vers bloed.

– Op zijn Pfeilsnelle Kawasaki maakte de 11-jarige Jarni Kooij grote indruk. Kooij, die in 2012 de ADAC zal rijden, won de drie reeksen van de 85cc kleine wielen. Jarni beschikt over een prima timing en heeft duidelijk voldoende lef om zich in het spectaculaire SX-werk met de besten te meten.  Ook op twee en drie eindigden trouwens ook jonge Belgen in de 85cc kleine wielen namelijk Jago Geerts en Bo De Clerq.

-Geen Rinus Van de Ven op de motor maar de opvolging is wel verzekerd! Zusje Nancy  Van De Ven (14) kreeg het publiek op de banken door met haar 85cc de tweede manche bij de dames op haar naam te schrijven tegen o.a. Nicky Van Wordragen en Marianne Veenstra. Nancy heeft alles in huis om een hele grote te worden: kracht, techniek en durf.

Volgt dit rappe manneke uit Denemarken ooit Brian Jorgensen op?

– Ook weer van de partij was de kleine blonde kanonskogel Max Pedersen. Deze Deense jongen van acht verstomde net zoals in Venray het publiek met zijn controle, grootse sprongen en prima techniek. Max domineerde de drie manches 50cc machines daarbij liet hij rondetijden noteren die slechts enkele tienden van een seconde zaten boven die van de 65cc kleine wielen! Kay Karssemakers (7) deed het eveneens uitstekend in de Zeelandhallen. Kay werd tweede na Pedersen en zal dit seizoen verder uitkomen op de 65cc kleine wielen (schakelen dus!). Wie hem aan het werk wil zien, kan Kay zien rijden in de KNMV, MON-jeugdwedstrijden en de clubwedstrijdjes in Oirschoten en Rosmalen.

LEES MEER  Jago Geerts maakt zijn comeback in Lommel

Nolan Cordens (12) werd in Venray 3de maar wist bij de 85cc Grote Wielen in Goes schitterend de drie reeksen te winnen. Nolan amuseert zich heel erg tijdens de indoorwedstrijden en dat is er ook aan te merken. Dat de jonge kerel een eigen SX-trainingsbaantje ter beschikking helpt uiteraard ook! We zien Nolan dit seizoen aan het werk in de BMB, ADAC, EK en natuurlijk ook in Nederland.

– In de 65cc Grote Wielen maakte de jonge Engelsman Dylan Woodcock (12) het mooie weer. Woodcock rijdt op een Cobra, is ook regelmatig te zien in de Britse SX races (hij werd Brits Supercross kampioen vorig jaar) en trok al naar de VS om te trainen.

– Nog een vaste gast vooraan tijdens de indoorwedstrijden is de jonge Belg Jarne Bogaerts. Jarne haalde het in Goes bij de 65cc kleine wielen. Net zoals in Venray klopte de jonge Limburger Jeroen Bussink (Nederlands kampioen 50cc in 2010) die vorig seizoen zijn eerste seizoen reed op de 65cc kleine wielen.

Credit foto’s: jarni15.tk / ronnysfoto.nl

Uw reacties

Ook te lezen

  • Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Lommel op vrijdag: een wandeling door de paddock

    Morgen barst het motorengebrul weer los want dan start een weekend vol motorcross van de bovenste plank in Lommel. Hier bij MXMag willen we dat je niks mist van de …
  • Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Wereldpremière: SRG, de eerste airbag specifiek voor MX!

    Gebaseerd op ongevallenstatistieken zijn ruggenmergblessures een grote zorg voor de MX scene. Na drie jaar R&D lanceren Shot Race Gear en In&motion met trots de SRG airbag. De bewezen In&motion …
  • VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    VIDEO: dit was de Zwarte Cross editie 2024

    Onze videoman Raf Van Dyck van 393 Productions trok naar Lichtenvoorde om er vier dagen lang bewegende beelden te schieten van de reeksen op de motorcrossbaan “De Schans”. Kijk hieronder …
  • Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Foodmaker: Eet zoals de kampioenen!

    Wat hebben Liam Everts, Nestaan Husqvarna Factory Racing, Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky en tal van Belgische Olympiërs gemeen? Ze zijn allemaal fan van Foodmaker! Van rijders over teamleden …