X

Bobryshev gemotiveerd naar Mantova!

Evgeny Bobryshev is dit weekend in Mantova de enige vertegenwoordiger van het Honda World Motocross team. Teammaat Rui Gonçalves liep vorige week op training een verrekking in de schouder op en komt tijdens de Starcross niet in actie.

Tijdens deze eerste race wordt niet alleen uitgekeken naar het vormpeil van Bobryshev, Honda komt dit seizoen ook met een revolutionaire, nieuwe CRF450R fabrieksmotor op de proppen. De pre-season races zullen door Honda World Motocross en Honda’s R&D afdeling dan ook dankbaar gebruikt worden om de motor verder op punt te stellen.

Evgeny Bobryshev: “Tot nu toe is alles super goed verlopen en ik kijk er naar uit om weer in actie te komen! Fysiek hebben we van December tot januari een intensief trainingsprogramma gevolgd. Daardoor dus trok ik voor mijn eerste trainingen op de motor naar Sardinië met een betere conditie dan vorig jaar. Omdat ik fitter was, bleek het ook eenvoudiger om weer mijn ritme te vinden! In december heb ik nog Supercross gereden en wat testwerk gedaan, heel lang was mijn periode zonder motor dan ook niet. Ik mag wel zeggen dat ik me goed voorbereid voel voor komend seizoen. Tijdens mijn stage in Sardinië hebben we ook een goede basisafstelling gevonden, vooral met de vering en de balans van de motorfiets. Ik was deze week een beetje moe teruggekomen uit Sardinië door mijn zware programma daar. Na een paar dagen rust, voel ik nu helemaal klaar om er in te vliegen!
Mantova is de eerste race van het seizoen, het blijft dus dubbel uitkijken. In eerste instantie willen we meer te komen over de nieuwe motor in wedstrijdomstandigheden. Als ik me goed voel, dan kunnen we zien  of er meer in zit. Na de race in Mantova gaan we nog een paar dagen verder met testen. Vorig jaar hebben we al een grote stap gezet met de motor en op dit moment ben ik heel tevreden, maar misschien kunnen wat nog wat meer kleine dingen proberen voor de start van het WK seizoen!”

Credit foto: Nico Belillo