X

Voorstelling BCD-MX Team

Enkele weken geleden vond op het ijskoude circuit van Axel de teamvoorstelling van BCD MX-Team plaats. Het BCD MX-Team on der leiding van Barbé Jerom, Cautaerts Wim en Dennis Dierckx dat vorig jaar voor het eerst in actie kwam op de BMB wedstrijden gecombineerd met VMCF, had een geslaagd debuut in zijn eerste jaar.

Zo wisten 2 van de 3 piloten de kampioenentrui te behalen in de VMCF-rangen. Namelijk Jesse De Cree bij de Aspiranten en Glenn Hoefkens bij de Nationalen MX2.

Dennis Dierckx, kopman van het team en mede-eigenaar, had niet zijn beste seizoen in 2011.
Ondanks enkele tegenslagen en verschillende blessures wist hij nog een 12de plaats te behalen bij de Inters MX2 BMB en een 4de plaats bij de Inters MX1 VMCF.

Voor 2012 wist het BCD mx team zijn leden van 3 naar 9 te brengen. Doelstelling van het team is vooral zo veel mogelijk plezier te maken en een duidelijke progressie zien in de resultaten.

Het BCD MX-team 2012

Bovenste rij van links naar rechts:

Dennis Dierckx – Inters mx1 BMB/VMCF nr 87, Ayrton Loi – Beloften VMCF nr 111, Jens Van Den Eeckhout – Juniors mx2 BMB/VMCF nr 93,  Mathieu Verdun – Beloften VMCF nr 58,  Aaron De Vinck – Juniors mx2 VMCF, Beloften BMB nr 24

Onderste rij van links naar rechts:

Jesse De Cree – Beloften VMCF nr 39,  Carrera Coppens – Inters mx1 BMB/VMCF nr 77, Donny Vandekerckhove – Beloften VMCF nr 8, Florian Marchant – Juniors mx1 BMB, nationalen mx1 VMCF nr 6
In 2012 trekt het BCD MX-team de kaart van de jeugd. Bedoeling is met dit team om de jeugd zoveel mogelijk de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Zo verblijft het merendeel van de rijders momenteel in Spanje onder leiding van Dennis Dierckx en David Cools om de laatste doorgedreven wintertrainingen af te werken.

De drie mannen achter BCD: Wim Cautaerts, Dennis Dierckx en Jerom Barbé

Via deze weg wil het BCD MX-team ook alle  sponsors die dit project mogelijk hebben gemaakt, bedanken en de piloten een succesvol seizoen te wensen.