X

Wereldtop MX2 komend weekend in Oss!

Komend weekend moet je absoluut in Oss zijn als je de beste motorcrossers ter wereld eens live wil zien! Het deelnemersveld oogt zowel in de MX1 als in de MX2 erg patent. Vandaag laten we ons licht schijnen over de zeer sterke bezette MX2 klasse.

Van Horebeek en Herlings in actie vorig weekend. Zondag weer vooraan!?

Thuisrijder en torenhoog favoriet is natuurlijk Jeffrey Herlings. De Jonge KTM fabrieksrijder liet zowel in Mantova als afgelopen weekend in Montevarchi al zien dat het qua snelheid helemaal snor zit. Aangezien de MX2 toppers tot nog toe op verschillende locaties aantraden wordt Oss de eerste grote clash tussen Herlings en Tommy Searle. De Britse MX2 topper reed op zijn beurt ijzersterk in Lacapelle-Marival. Ook Searle’s teammaat Joël Roelants zakt af naar “De Witte Ruijsheuvel”. Maar KTM heeft nog meer ijzers in het vuur met de officiële rijder Jeremy van Horebeek en Jordi Tixier, Europees MX2 kampioen Romain Febvre, Nestaan-JM Racing trio Jake Nicholls, ook reeds in grote vorm, Glenn Coldenhoff , Pascal Rauchenecker en de DIGA Racing mannen José-Antonio Butron en Pritt Rätsep.

Nikolaj Larsen reed een sterke Superfinale in Hawkstone Park. In Oss wil hij de lijn doortrekken.

Gevaarlijke outsiders voor het podium zijn de fabrieks Suzuki-rijder Petar Petrov en zijn Standing Construct collega Nikolaj Larsen. Zoals steeds in het ONK staat ook het kruim van de Nederlandse en Belgische rijders aan de start:  Erik Eggens, Donny Bastemeijer, Brian Bogers, Mike Kras, Nick Kouwenberg, Jens Getteman, Kenny Van Dueren, Kevin Fors, Brent Van Doninck enzovoort…

En het beste van dit alles: de inkom voor vier reeksen top MX (MX1 en MX2) plus vier jeugdmanches op hoog niveau (85cc en 125cc) bedraagt amper 20 euro!

Credit foto’s: S. Guttierez, S.Taglioni, CDS