X

Brenda Wagemans op weg naar de Ladies Cup!

Het was zondag opnieuw V-dag voor VLM. Dat is zo vier weken na mekaar. De vrouwen – of zeg maar meisjes – mogen zich dan met mekaar meten in de Ladies Cup. In Linde-Peer had de wedstrijd met 24 deelneemsters al bijval en op de Keiheuvel was zondag niet anders. Vooral Brenda Wagemans was in haar nopjes. Ze won de beide reeksen en staat nu op kop van het klassement.

Brenda in grootse doen op de Keiheuvel.

“Voor eigen volk winnen smaakt  bovendien als een extraatje,” lachte Brenda. “Maar het is niet hier dat ik me wil bewijzen, wel in de IMBA, het Europese kampioenschap.”Brenda Wagemans reed in beide reeksen van start tot aankomst aan de leiding. De enige bedreiging kwam van Nikki Scott, een Nieuw-Zeelandse die dit seizoen voor Van De Laar Racing uitkomt en in Balen bij VLM-voorzitter Cleemput een onderkomen vond. De wedstrijd op de Keiheuvel was voor Nikki zowaar nog meer een thuismatch dan voor de winnares. Helaas, Scott ging – in de achtervolging op haar buurmeisje – onderuit.

Vooral in het EK wil de Molse er dit jaar staan.

Dat deerde Brenda Wagemans natuurlijk niet. Als is de ,Ladies Cup’ niet direct haar hoofddoel. Het WK, waarin ze vorig jaar aanzette en twee keer een twaalfde plaats uit de brand sleepte, is dat evenmin. “Het WK is veel te duur,’ zegt Brenda. “Ik krijg wel steun van Team Defraine maar de centen om verre verplaatsingen te maken en alles in orde te krijgen, swingen de pan uit. Bovendien  studeer ik voor onderwijzeres. Mijn tweede jaar. Af en toe stages – zoals begin deze week al – zijn moeilijk combineerbaar met motorcross. Dus zal ik al blij zijn als ik het EK en BK  kan afwerken. En het is mooi meegenomen dat tussenin bij VLM of VMC kan klaarstomen.”

Brenda Wagemans is een van de meest in het oog springende Belgische talenten. Nog geen 20 (volgende zondag hoopt ze in Wommelgem haar verjaardag te vieren met een nieuwe zege) maar de motorcross met de paplepel binnengekregen. “Mijn broer Dennis is motorcrosser en  sinds mijn tiende ben ik al samen met hem op pad,” zegt ze. “Normaal moet voor mij het beste nog komen. Maar eerst afstuderen, in mijn portemonnee kijken of er genoeg centjes voorradig zijn om aan motorcross te doen, en dan misschien opnieuw naar het wereldkampioenschap. Op dit moment blijft dat echter een droom.”

Credit foto’s: AV