Elect-Râ BK Enduro: Melotte ijzersterk in Warnant

Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De organisatoren van het Elect-Râ BK Enduro en de Belgische Motorrijdersbond mogen alvast blij zijn met de komst van het Gas Gas-duo Cédric Melotte en Patrick Caps. Niet alleen zijn beide ex-motorcrossers een meer dan behoorlijke aanwinst voor de Inters-klasse van het Elect-Râ BK Enduro, dankzij hen wordt het vooraan ook nog eens spannend.

Voor het eerst sinds lang lijkt Jean-François Goblet op zware tegenstand te stoten in het Elect-Râ BK Enduro. De D’Ieteren Sport Yamaha-rijder moest in Warnant met lede ogen toezien hoe Cédric Melotte gisteren in 7 van de 8 specials de snelste tijd op de klokken zette. Nadat Goblet de eerste special van de dag had gewonnen bleek er geen kruid meer gewassen tegen  Gas Gas Belgium-rijder Melotte.

Op het een van de mooiste enduro’s van het Elect-Râ BK waren maar liefst 32 Inters afgekomen. Onder hen ook een aantal buitenlandse rijders.

In de E3 was Cédric Melotte ontegensprekelijk de sterkste. Met z’n Gas Gas EC300 domineerde Melotte de hele dag.  De enige die een beetje in Melotte’s buurt kon blijven was Patrick Caps. Wim Vanderheyden completeerde het podium maar moest bijna een 1min20 toegeven aan Melotte.

François Goblet bleek ook nu de sterkste in de Koninginneklasse, de E2. Cédric Cremer maakte de kloof met de Belgisch kampioen echter klein. De KTM Belgium-rijder eindigde als 2e voor Mickaël Vukcevic en Charles-Antoine Allegra. Roel Verpoorten werd de eerste Vlaming op een 5e plaats.  Bob Van Looveren werd 7e.

Bob Van Looveren spectaculair op z'n Husaberg tweetakt!

Bob Van Looveren spectaculair op z'n Husaberg tweetakt!

Bij de Inters E1 ging de zege naar voormalig kampioen Jerôme Martiny. De AMPL-crosser zit ook dit jaar weer op een Motosport Lejeune Husqvarna. Adrien Vandommele hield Neo-Inter Johan Peffer af in de strijd om de tweede plaats.

Ging Jean-François Goblet helemaal tot het uiterste in Warnant of spaarde hij zich voor de lange reis naar Chili waar volgend weekend het WK Enduro van start gaat? Feit is alvast dat het Cédric Melotte was die tijdens de klassieker in Warnant de show stal. Het goede resultaat van Melotte zal de Namenaar zonder twijfel de nodige moed geven om de titelstrijd met Goblet aan te gaan. En dan is er nog die andere Gas Gas-piloot, Patrick Caps. Kan hij Goblet en Melotte kloppen of moet hij hopen op problemen voor het  duo dat het kampioenschap leidt?

Feit is dat het alvast een interessant seizoen lijkt te worden in het Elect-Râ BK Enduro. Goblet op een Japanse viertakt tegen Melotte op een Spaanse oversized kwartliter tweetakt. De ex-trialist Goblet tegen de ex-profcrosser Melotte. Wie trekt er aan het langste eind? De rest van het seizoen zal het uitwijzen.

Uitslagen Enduro Warnant: 1. Cédric Melotte, 2. Jean-François Goblet, 3. Patrick Caps, 4. Cédric Cremer, 5. Michael Vukcevic, 6. Wim Vanderheyden, 7. Charles-Antoine Allegra, 8. Roel Verpoorten, 9. Damien Denil, 10. Jerôme Martiny, 11. Bob Van Looveren, 12. Adrien Vandommele, 13. Thierry Wansart, 14.Dany Crosset, 15. Jan Schaffer.

Foto’s: O. Bolmain

Uw reacties