X

LS Honda op volle kracht in Heerde!

Nadat Jonathan Barragan in Valence verstek moest laten gaan wegens een handblessure treedt LS Honda Racing dit weekend tijdens de derde ONK manche in Heerde voor het eerst op volle sterkte aan! Goed nieuws dus voor de fans van het Belgische topteam en voor de toeschouwers komende zondag.

Naast Ken De Dycker en Jonathan Barragan kan Heerde op een imposant startveld rekenen met Evgeny Bobryshev, Kevin Strijbos, Rui Gonçalves, Marc De Reuver, Gautier Paulin, Shaun Simpson, Marcus Schiffer en Nederlands kampioen Herjan Brakke. In de Nederlandse MX1 titelstrijd prijkt  De Dycker op dit moment trouwens op de tweede plaats op 11 punten van leider Bobryshev. Barragan boekte vorig weekend, tijdens de tweede manche van het Spaanse MX Elite kampioenschap, zijn eerste zege op Honda. De meervoudige Spaanse kampioen staat nu tweede in de tussenstand na Alvaro Lozano, derde wedstrijd in de MX Elite vindt op 25 maart plaats in Talavera. Voor zowel de Dycker als Barragan wordt het zondag een eerste kennismaking met het MSV NOV-circuit.

Kan De Dycker zondag Bobryshev kloppen, of komt er een derde hond in het kegelspel?

Zeker door het wegvallen van de eerste BK wedstrijd in Mons op 1 april geldt de ONK race in Heerde als een belangrijke test in het zand. Over iets meer dan drie weken begint het WK motorcross immers in het Nederlandse Valkenswaard. Ken De Dycker: “Ik kijk er wel naar uit om in Heerde te rijden, om te kijken waar ik nu sta. Zeker omdat de eerste manche in Halle moeizaam was verlopen. We zijn nog volop aan het testen met de vering en in de eerste reeks had ik heel erg last van opgepompte armen. In de tweede reeks ging het beter, ik kon naar Bobryshev toe rijden maar ik werd gehinderd door achterliggers. Al had ik wel het gevoel dat Bobby in Halle net iets sterker was. Deze week heb ik gelukkig wel vrij normaal kunnen trainen, ik ondervind bijna geen hinder meer van mijn gekwetste knie. Verder zijn we samen met Sölva flink aan de bak gegaan om de vering verder te verfijnen. Daarom hoop ik in Gelderland in ieder geval qua gevoel een stap vooruit zetten.”

 

Barragan stapt dit weekend over van hard naar zand!

Jonathan Barragan: “Het ONK in Heerde wordt met het oog op de eerste GP een goede test, voor mij is het tegelijk ook de eerste zandrace van het seizoen! Omdat ik thuis altijd op harde banen heb getraind, zal het dus even aanpassen worden. Gelukkig heb ik de voorbije week toch wel eens in België in het zand kunnen rijden. In Osuna draaide het vorige zondag in de eerste manche vierkant, de baan lag beenhard en ik had veel pijn aan mijn armen. De tweede race was in vergelijking een openbaring! Het ging zoveel beter, ik vond gemakkelijk mijn ritme en ik heb me echt geamuseerd. Het was cool om voor de eerste keer op de CRF450R te winnen, zeker omdat het voor eigen publiek was!”

Credit foto’s: Lluis Llurba & Ronnysfoto.nl