X

ONK zijspan: Weer winst voor Team Bax!

Het kan momenteel niet op voor Team Bax. De zijspancrossformatie uit Bergeijk was zondagmiddag in Valkenswaard tijdens de tweede race om het Open Nederlands kampioenschap opnieuw ongenaakbaar. Een week na de eclatante overwinning in Lochem eisten coureur Etienne Bax en zijn bakkenist Kaspars Stupelis opnieuw beide manches voor zich op. Beide keren kwam de combinatie met een forse voorsprong over de finish. Team Bax voert nu het ONK aan met de maximale score van 100 punten.

“We zijn vandaag twee keer van de motor gestapt zonder dat we moe waren”, zei Bax (23). “Als je op kop ligt, kun je mooie lijnen rijden en kun je je krachten sparen. Het ging superfijn. Al met al was het een superdag. En dat voor eigen publiek.” De coureur roemde opnieuw de samenwerking met de 29-jarige Let Stupelis met wie hij dit seizoen voor het eerst rijdt. “We kunnen het samen heel erg goed vinden. Als het goed voelt op de motor, dan lukt alles.”

Dat bleek zondag overduidelijk. Hoewel Team Bax in beide manches bij de start nog Marcel Willemsen voor zich moest dulden, had de formatie in het vervolg geen kind aan de concurrentie. Bax: ”Dit is heel goed voor het zelfvertrouwen. Zeker ook omdat twaalf van de beste vijftien uit het WK van vorig jaar vandaag hier aan de start stonden. Het was wat dat betreft een mini-Grand Prix.” Team Bax komt over twee weken opnieuw in actie. Dan staat in Varsseveld de derde wedstrijd om het ONK op het programma.

Foto: www.sidecarteambax.nl