X

Roelants haalt slag thuis in MX2!

Het kwam in Halle helaas niet tot een rechstreekse confrontatie tussen de MX2 WK titelfavorieten Jeffrey Herlings en Tommy Searle. Dankzij de eindoverwinning van Joël Roelants (1-2) hadden ze in het CLS-Kawasaki kamp wel reden tot vreugde. Een regelmatige Glenn Coldenhoff (3-3) stond mee op het podium na Roelants en Herlings.

Die Jeffrey Herlings was weerom overduidelijk de snelste (tijdens de kwalificaties was hij meer dan 3 seconden sneller dan Roelants en Searle!)  maar hij had in de eerste manche af te rekenen met een technisch probleem (wiel) en moest achtervolgen vanuit de pits. Herlings schudde ondanks twee crashes wel een spectaculaire achtervolging uit zijn mouw en kwam binnen als 6de. Tommy Searle lag derde maar gaf op met technisch problemen. Brent Van Doninck werd keurig 7de. Het jonge talent uit Herentals werd trouwens 6de in de eindstand.

In de tweede manche was er geen kruid gewassen tegen Herlings die iedereen op een hoopje reed!  Bijna 1 minuut bedroeg het verschil met Roelants. Opnieuw haalde Searle de finish niet, de snelle Engelsman had af te rekenen met ontstekingsproblemen.  Ook Jeremy Van Horebeek moest opgeven met een kapotte motor. Nestaan-JM Racing rijder Jake Nicholls werd voor een tweede keer 4de.

Open Dutch Motocross MX2 – Halle Race 1: 1.Roelants 2.Van Horebeek 3.Coldenhoff 4.Nicholls 5.Eggens 6.Herlings 7 Van Doninck 8 Bastemeijer 9 Heibye 10 Kras DNF Searle

Open Dutch Motocross MX2 – Halle Race 2:
1.Herlings 2.Roelants 3.Coldenhoff 4.Nicholls 5.Eggens 6.Larsen 7.Kras 8. DeWaal 9 Van Doninck 10 Ratsep DNF Searle en DNF Vanhorebeek

Alle resultaten vind je hier

Credit foto: Ronnysfoto.nl